НОВИНИ

Първият чужденец в ЦСКА 1948: Искам да помогна на отбора

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:13, 10.01.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
първият чужденец цска 1948 искам помогна отбора
Слушай новината

Първият чуждестранен футболист в редиците на ЦСКА 1948 Дуде Ндонгала даде първото си интервю като футболист на "червените", като говори за клубния сайт.

В разговора Ндонгала разкрива, че се чувства амбициран да се завърне в най-високото ниво на българския футбол, след като в миналото е защитавал цветовете на Ботев (Пловдив) и Дунав (Русе).

"Преди да дойда в ЦСКА 1948 играх за Спортист Своге във Втора лига. Предполагам, че хора от щаба са ме наблюдавали и са ме харесали. Логично беше да дойда в ЦСКА 1948. Знам какво умея и върху какво трябва да работя. Амбициран съм да се завърна в efbet Лига и вярвам, че качествата ми са подходящи за това ниво на футбол.", сподели фланговият футболист.

Французинът заяви още, че преминаването му в тима е голяма възможност за него и той ще се надява да заслужи игрово време под ръководството на Николай Киров.

"Познавам доста от футболистите, както и треньорите. Имал съм възможността да работя с господин Киров и преди в Ботев Пловдив. За мен, разбира се, е голяма възможност да дойда тук и се надявам да убедя треньора, че заслужавам игрово време. Що се отнася до клуба, всичко тук е изключително професионално и добре организирано", сподели 27-годишното крило

Ндонгала сподели, че за момента не е готов за игра, но се надява да бъде в оптимална форма за началото на пролетния дял от първенството.

"Идвам тук, за да помогна на ЦСКА на първо място. На второ за моето собствено развитие. Знам, че мачовете в efbet Лига не са никак леки. Идвам с моя опит. Остава да видим как ще се справя сега. За момента не съм готов за игра и го знам, но тренирам всеки ден. Ще се постарая до първите мачове да съм в оптимална форма. Ако треньорът разчита на мен, влизам и играя.", сподели новото попълнение на ЦСКА 1948.

Накрая Дуде разкри и защо продължава да се подвизава по терените у нас, вместо да потърси предизвикателство някъде друго.

"Не е трудно. Обстановката в България е позната за мен. Тук се чувствам като у дома си, сякаш е моята страна. Всички ме приеха много добре. Дори мога да говоря малко български. Харесва ми да играя тук. Харесва ми културата, храната", заяви Дуде Ндонгала.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навършват се 25 години от щурма на НС
Навършват се 25 години от щурма на НС
Милен Керемедчиев: За отношенията със Скопие трябва да вземем пример от преговорите с Гърция
Милен Керемедчиев: За отношенията със Скопие трябва да вземем пример от преговорите с Гърция