НОВИНИ

Първо чуждестранно име в женския тим на Берое

Американката може да се похвали със солидна визитка

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
13:22, 13.08.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Първо чуждестранно име в женския тим на Берое
Снимка: FIBA
Слушай новината

Женският отбор на Берое Стара Загора взе пример от мъжкия и също осъществи входящ трансфер на старта на новата седмица. Действащите шампионки в женската А група прибавиха към състава си своето първо чуждестранно и общо второ ново попълнение. Най-новото име в редиците на „зелените“ се казва Рейчъл Териът, обявиха днес официално от клуба. Американката ще показва на какво е способна с екипа на Берое през следващия сезон.

През миналата кампания гардът демонстрира своите възможности в Цмоки Минск, където е сред най-добрите и помогна за спечелването на титлата на Беларус. През 2023/2024 тя оставя на сметката си средни показатели от 9.8 точки, 2.3 борби и 4.8 асистенции за 12 мача в местния елит.

За Териът това се оказва трети престой в тима от Минск след този от 2016 до 2020 година, както и през 2021/2022. На сметката си с Цмоки има още две шампионски титли на Беларус, както и две купи на страната. MVP е на финалите за Купата на Беларус през 2017 г.

До този момент международният опит на 30-годишната състезателка включва още литовския Кибиркщис Вилнюс и германският Райнланд Лайънс. С последния отбор печели промоция в Бундеслигата, докато с тима от Вилнюс има една титла и Купа на Литва.

От 2012 до 2016 година 183-сантиметровата баскетболистка трупа опит в Небраска Юнивърсити.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Академик Пловдив си върна гард
Академик Пловдив си върна гард