НОВИНИ

Петко Христов ще бъде капитан на Специя през този сезон

Защитникът започва своя четвърти сезон в италианския тим в последните пет години и без съмнение е един от основните играчи.

петко христов надявам играя кристиано роналдо
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:07, 13.09.2024
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Петко Христов беше избран от съотборниците си за капитан на Специя за новия сезон. Защитникът започва своя четвърти сезон в италианския тим в последните пет години и без съмнение е един от основните играчи.

25-годишният софиянец направи дебют със Специя в италианската Серия А през сезон 2021/22, там вкара и първия си гол в елита на страната. След това игра един полусезон през следващата кампания, а пролетта беше даден под наем на Венеция.

В Серия Б Христов не само се утвърди като титуляр, но се превърна и в един от най-стабилните бранители на тима. Постоянните му изяви и влиянието в съблекалнята пък заслужиха доверието на съотборниците му и те го номинираха за капитан на отбора.

Специя започна силно този сезон във второто ниво и след 4 мача има 8 точки. Този актив ги изстрелва в челото и заедно с Пиза и Юве Стабия си поделят първото място.

Христов и неговите съотборници имат интересно гостуване днес на отбора на Кремонезе, където играе друг български защитник – Валентин Антов. Кремонезе е 7-и с 6 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама от най-добрите ни военни пилоти загинаха при авиокатастрофа (Хронология)
Двама от най-добрите ни военни пилоти загинаха при авиокатастрофа (Хронология)