НОВИНИ

Плащания по проекти за милиони са бавени с години в ДФ "Земеделие"

Цанка Николова
от Цанка Николова
17:30, 09.07.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Съмнения за корупция в Държавен фонд "Земеделие". Плащанията по над 2000 проекта на стойност над половин милиард лева са били забавени с по 20 - 30 месеца.

Според изпълнителния директор на Фонда Борис Михайлов става въпрос за корупционни практики. Месец след встъпването си в длъжност Михайлов увери, че до края на годината сумите на всички с изрядни документи ще бъдат изплатени.

По думите му в ДФ "Земеделие са постъпили и сигнали от телефонни измамници с румънски номера. Те звънят на земеделци, чакащи плащания, като искат да получат процент от проектите.

Директорът е предприел стъпки за вътрешна реорганизация и оптимизиране на работата. Михайлов заяви, че Фондът разпределя годишно между 2 и 3 милиарда лева, което по думите му, е огромен ресурс и отговорност.

Опитите са заобикаляне на правилата, иначе казано за нашенски балкански тарикатлък или, ще го кажа още по-грубо - за измами и корупция, компрометират целия цикъл, взривяват доверието във Фонда и в крайна сметка уронват престижа на ключова държавна институция. Това е нещо, което няма да допусна и към което ще бъде безкомпромисен през цялото време, обясни Михайлов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриват допълнителни легла в детското отделение в болницата в Благоевград
Разкриват допълнителни легла в детското отделение в болницата в Благоевград
Бетониране на природа в село Орешец
Бетониране на природа в село Орешец