НОВИНИ

По-малко ветровито днес, но ще завали

ветровито завали
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 04.03.2020
Чете се за: 00:34 мин.
Общество

Облачността ще продължи да се увеличава и след югозападните райони, валежи ще обхванат и централните части от страната.

Ще остане топло за сезона с минимални температури от 7° до 12° и максимални – в Централна и Източна България, където вятърът ще остане от югозапад - между 17° и 19°, в Западна България, където ще има валежи, придружени, на места от гръмотевици, а вятърът ще се ориентира от северозапад - от 13° до 16° градуса.

В планините и днес ще бъде ветровито, с умерен, временно силен, все още югозападен вятър. Ще има и валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде твърде високо - на 1600 метра. Максималните температури в планинските ни курорти ще бъдат от 4° градуса на Алеко до 7° в Боровец и Пампорово.

През нощта валежи от дъжд ще обхванат цялата страна, като освен в планините, сняг ще превали и по високите котловинни полета на Западна България. В четвъртък валежите ще спират, но температурите ще продължат да се понижават. В петък облачността временно ще намалее, но през почивните дни отново ще има превалявания, по-съществени и на повече места в неделя. Валежите и застудяването ще продължат и в понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа жертва на коронавируса в Испания
Първа жертва на коронавируса в Испания
Борисов и председателите на ЕК и Европейския съвет инспектираха границите от въздуха (ОБОБЩЕНИЕ)
Борисов и председателите на ЕК и Европейския съвет инспектираха границите от въздуха (ОБОБЩЕНИЕ)