НОВИНИ

Поредна акция по премахване на незаконни постройки в столичния кв. "Малинова долина" (СНИМКИ)

поредна акция премахване незаконни бараки столичния малинова долина
bnt avatar logo
от БНТ
11:12, 02.08.2023
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Слушай новината

На 27 и 28 юли беше изпълнена поредната процедура по събаряне на незаконни постройки в кв. „Малинова долина“. Това е третата акция за годината, след тези на 27-28 април и на 22-23 юни, съобщиха от общинската администрация на район "Студентски".

Дейностите по премахване на нерегламентираните постройки се организират от район „Студентски“ съвместно със Столичен инспекторат – район „Студентски“, Общинска полиция, 7-о РУ към СДВР, ОП „Екоравновесие“ и Агенция „Закрила на детето“. Събарянето на бараките се извършва съгласно заповед от Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община.

По време на акцията с помощта на багер са премахнати незаконни постройки, наподобяващи самоделни палатки. Почистени са множество найлонови, пластмасови, дървени и строителни отпадъци, оставени от незаконно пребиваващите граждани.

Системните действия на район „Студентски“ не позволяват в кв. „Малинова долина“ да се появи застрояване с незаконни номадски бараки. Благодарение на десетките акции, които районната администрация организира през последните четири години, беше предотвратено заселването в квартала на незаконно пребиваващи семейства от малцинствените групи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар изпепели ресторант във Варна (СНИМКИ)
Пожар изпепели ресторант във Варна (СНИМКИ)
Героят за Олимпия Любляна: Много съм горд, че съм част от тази история
Героят за Олимпия Любляна: Много съм горд, че съм част от тази история