НОВИНИ

Пострадалият при гонката с мигранти полицай е в медикаментозна кома

българският полицай пострада катастрофата мигранти реална опасност живота
bnt avatar logo
от БНТ
12:03, 22.11.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Още
Слушай новината

Българският полицай, който пострада при катастрофата с мигранти край Казичене, е с реална опасност за живота. Той е с тежка черепно-мозъчна травма, със сериозно увреждане на мозъка. Това заявиха на брифинг д-р Славчо Близнаков, изпълнителен директор на УМБАЛ "Света Анна", и д-р Стефан Николов, хирург, началник на Клиника по неврохирургия.

Травмата на полицая е предизвикана от много силен удар. Той е със счупени кости на черепа, с голям вътрешномозъчен хематом. Вече е приключила операцията по отстраняване на хематома. Полицаят е приведен в реанимация, където в следващите поне 24 часа ще бъде в медикаментозна кома и на апаратна вентилация, за да се даде възможност на мозъка му да се възстанови.

ВСИЧКО ЗА ПОРЕДНАТА КАТАСТРОФА С МИГРАНТИ ЧЕТЕТЕ ТУК

Повикан е също проф. Габровски, национален консултант по неврохирургия. Правят се всички необходими действия за стабилизиране на състоянието му. За него е направено всичко, което е по силите на българската медицина, каза д-р Близнаков.

Той е докаран в 7.35 часа, направени са му изследвания и след по-малко от 50 минути е настанен в реанимация, където са стабилизирани основните жизнени функции. След което му е направена операция, която е продължила няколко часа, уточни д-р Николов.

Шофьорът на микробуса, причинил катастрофата, е със счупени ребра, контузионен бял дроб, настанен е в реанимация и няма никакви съществени проблеми. Единият от мигрантите е със счупен крак, другият със скалпова рана, третият е с контузия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Георгиев спаси три дузпи за успех на Колорадо Аваланч
Александър Георгиев спаси три дузпи за успех на Колорадо Аваланч
Полицай е с опасност за живота след гонка с бус с мигранти. Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставка (ОБОБЩЕНИЕ)
Полицай е с опасност за живота след гонка с бус с мигранти. Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставка (ОБОБЩЕНИЕ)