НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на сириеца, стрелял в тунела към столичния квартал "Люлин"

bnt avatar logo
от БНТ
16:49, 11.06.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Досъдебно производство за хулиганство е образувано срещу сирийски гражданин, който е произвел изстрели с газов пистолет в тунела към столичния квартал "Люлин".

Сириецът е задържан снощи в столицата. Той беше заснет на камера да стреля с газов пистолет в тунела за "Люлин". Клипът беше разпространен в социалните мрежи у нас.

Заради това прокуратурата в София се самосезира и започна разследване. Задържаният мъж е пребиваващ в България от 2012 година.

Пистолетът, с който е стрелял, е газов, а не боен. Оръжието е иззето от полицията. По случая работи 9-о РПУ в София.

От Софийската градска прокуратура информираха, че по случая е образувано досъдебно производство за престъпление от Наказателния кодекс. Софийската районна прокуратура обвини и задържа сирийски гражданин, стрелял от автомобил в София, посочват от държавното обвинение.

Днес по образуваното досъдебно производство дежурен прокурор при Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност гражданин на Сирия.

М.Х. е обвинен за това, че на 9 юни около 17.45 часа в тунел на бул. "Царица Йоана" и в района на подлеза на НДК е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред - по време на движение на лек автомобил се е показал през прозореца на колата и е стрелял многократно с газов пистолет. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Сириецът е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия", посочват още от прокуратурата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франческо Баная грабна втори пореден триумф на "Муджело" и увеличи аванса си на върха в Moto GP
Франческо Баная грабна втори пореден триумф на "Муджело" и увеличи аванса си на върха в Moto GP
Литва без трима от опитните си футболисти за мачовете срещу България и Унгария
Литва без трима от опитните си футболисти за мачовете срещу България и Унгария