НОВИНИ

Повече слънчеви часове през почивните дни

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:05, 03.09.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, по-значителна ще е облачността над североизточните райони и все още ще превалява. След обяд отново ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, след обяд в североизточната половина от страната до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София – около 23°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд по северното крайбрежие по-често значителна и все още ще има краткотрайни валежи, на изолирани места и гръмотевици. След обяд облачността ще се разкъсва, на места по южното крайбрежие до предимно слънчево време. Максималните температури ще са 24 - 27°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд - купеста и на места ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - 12°.

В неделя ще има повече слънчеви часове, но след обяд на места в Западна България отново е възможно да превали. Температурите слабо ще се повишат. В началото на следващата седмица валежи ще има главно в югозападната част от страната, в планинските райони са възможни и гръмотевици; в останалата част от страната ще има повече слънце. Максималните температури ще бъдат предимно между 22° и 27°. През следващите дни в средата на седмицата ще бъде предимно слънчево, дневните температури ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава в сила частичното бедствено положение в 5 села в община Карлово след пороите
Остава в сила частичното бедствено положение в 5 села в община Карлово след пороите
Полицейско куче намери на летището в Милано кокаин, скрит в инвалиден стол
Полицейско куче намери на летището в Милано кокаин, скрит в инвалиден стол