НОВИНИ

Повече слънчеви часове в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 23.02.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Много слънчеви часове и повишение на максималните температури се очакват в петък и събота.

Преди това и през следващото денонощие в източната половина от страната все още ще превалява слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, на морския бряг – около 5°, а максималните – между 7° и 12°, в София – не повече от 6°. Ще остане ветровито, но над западните райони облачността ще намалява, в много райони до слънчево време.

Със значителна облачност и слаби валежи ще бъде в планините, като границата между дъжд и сняг ще е на около 1200 метра надморска височина. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите остава висока.

Повече облаци и превалявания ще има утре в източните и южните райони от Балканите. Над останалата част от полуострова ще бъде слънчево. Слънчево ще бъде и в по-голямата част от Европа с изключение на северните и северозападни райони от континента, които остават под влияние на обширен многоцентров циклон. Освен с валежи, на места интензивни, там ще се задържи и ветровито.

У нас в петък и събота ще преобладава слънчево време. За разлика от максималните, минималните температури ще се понижат. В неделя отново ще завали, първо дъжд, който с очакваното застудяване почти навсякъде ще премине в сняг. Валежите ще продължат и в понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рами Киуан също впечатли в първия си мач на Купа "Странджа"
Рами Киуан също впечатли в първия си мач на Купа "Странджа"
Строителният бранш в Европа очаква мерки заради високите цени на енергията и материалите
Строителният бранш в Европа очаква мерки заради високите цени на енергията и материалите