НОВИНИ

Пожар във влака София - Варна след Каспичан, леко пострадал е единият машинист (СНИМКИ и ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
20:39, 03.11.2022 (обновена)
7089
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Пожар във влака София - Варна край село Могила, малко след Каспичан. Инцидентът е станал към 19.40 часа. Огънят е тръгнал от искра в локомотива.

Пътници са помагали на други пътуващи във влаковата композицията да излязат от вагоните. Всички хора са изведени. Трудноподвижна жена е била изнесена на ръце. Леко пострадал е единият машинист.

"Запалил се е първият пътнически вагон по време на движение. За щастие, имало е наш колега от Варна, който е дръпнал ръчната спирачка и спира влака. Започва евакуация на пътниците, той е бил във втория вагон. Трябва да влезем в първия вагон, за да проверим. Когато пристигат нашите екипи горял е първият вагон и част от втория и са спрели пожара до втория, трети и четвърти са спасени", обясни комисар Иван Иванов, началник на РСПБЗН-Шумен.

Огънят е забелязан от служителите във влака малко след гара Каспичан, които са реагирали своевременно, като пътниците са евакуирани и е бил подаден сигнал на тел. 112, съобщиха от БДЖ.

В пътническата композиция са пътували около 50 души, няма данни за пострадали пътници. При разкачване на локомотива от първи вагон един от машинистите е получил лека травма на ръката.

Екипи на пожарната са на място, причините за инцидента се изясняват. Създава се организация за превозване на пътниците. На място са осигурени вода и храна, допълват от националния жп превозвач.

Вижте повече в прякото включване на Здравка Русева

Видео: Здравка Русева

Видео: Фейсбук/Йордан Йорданов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Времето през октомври днес и преди 10 години: къс ръкав или зимно яке
Времето през октомври днес и преди 10 години: къс ръкав или зимно яке
Прокурорският син пред БНТ: Не съм нарушавал мярката, по 10 пъти ме проверяват
Прокурорският син пред БНТ: Не съм нарушавал мярката, по 10 пъти ме проверяват