Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Прокурорският син пред БНТ: Не съм нарушавал мярката, по 10 пъти ме проверяват

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:23, 03.11.2022
Чете се за: 04:12 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

19-годишният Васил Михайлов от Перник, който съдът реши да остави с мярка домашен арест, заради липса на доказателства, че я е нарушавал - днес обясни пред БНТ, че повдигнатите му обвинения за побой са неоснователни и че не е нарушавал мярката си. По думите му това, че има чадър над него, заради баща му - прокурорът Бисер Михайлов, също не е истина.

Въпреки че вчера главният прокурор поиска оставката на Бисер Михайлов "По света и у нас" научи, че към момента той не я депозирал във Висшия съдебен съвет.

Прокурорският син остава под домашен арест, реши съдът

В ранния следобед откриваме Васил Михайлов да се припича на балкона на апартамента, където е под домашен арест. Екипът ни видя, че той не е сам, а с негов приятел, който се прибра. Васил смята, че вчерашното решение на Софийския районен съд е справедливо.

"Всеки средно интелигентен човек ще се сети, че не съм си нарушавал мярката. Все пак така реши и съдът. Нормално е да не съм си нарушавал мярката и е ясно, че тази гривна не съм си я сложил аз и е ясно, че не съм ходил на дискотека и идват по 10 пъти да ме проверяват, следи ме териториална служба", каза Васил.

Вчера пред съда Васил Михайлов обясни, че единственото му нарушаване на мярката било още при пристигането му в Перник, когато пресякъл улица "Петко Каравелов", за да вземе ключовете от апартамента си от близко кафене.

След случая с прокурорския син: Как се контролират проследяващите гривни?

Тогава все още не му била поставена гривна. Твърди, че в заведението се забавил само няколко минути, за да поговори и прегърне със собственика - Краси.

Собственикът на кафето Красимир така и не дойде, за да се види с нашия екип, а сервитьорката ни каза, че едва ли 19-годишно момче си е приятел с 60-годишен мъж, както каза прокурорският син вчера пред съда.

За много побои и унижения в Перник заснети на видеоклипове Васил отказа да говори, но не приема повдигнатите обвинения.

Васил Михайлов: Там съм тотално набеден, тотално. И си държа на показанията.

-БНТ: Които са?

Васил Михайлов: Които са, че не съм направил това, което казват. Това за чадъра е пълна простотия, това е ясно. Аз нямам нищо общо с баща ми, той с мен, както виждате, нито живея с нашите, нито си говорим.

Вчера в съдебната зала се разбра, че гривната на обвиняемия е сложена чак на другия ден след като е освободен от ареста, а сигналът се е губел няколко пъти. Разпоредена е проверка.

"Надявам се в рамките на няколко дни всичко да е установено и този, който е допуснал нарушение, ако има такова, да понесе своята отговорност", каза Крум Зарков - служебен министър на правосъдието.

От Министерството на вътрешните работи гарантират, че няма да допуснат неспазване на наложената от съда мярка.

"Гарантирам, че ако този човек напусне жилището си, няма да се върне обратно, без да бъде задържан от полицията", каза Иван Демерджиев, служебен министър на вътрешните работи.

Вчерашното решение на съда подлежи на протест.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пожар във влака София - Варна след Каспичан, леко пострадал е единият машинист (СНИМКИ и ВИДЕО)
Пожар във влака София - Варна след Каспичан, леко пострадал е единият машинист (СНИМКИ и ВИДЕО)
Жерар Пике обяви края на футболната си кариера
Жерар Пике обяви края на футболната си кариера