НОВИНИ

Президентът на Вихрен: Мачът с Левски ще бъде футболен празник за Сандански

президентът вихрен мачът левски футболен празник сандански
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:23, 26.10.2022
Чете се за: 04:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на футболен клуб Вихрен Сандански Георги Манолев даде пресконференция в Пресклуб "България" преди мача с Левски за Купата на България и за организацията на големия международен турнир за юноши "Вихрен къп" .

"Мачът с Левски ще бъде истински празник за Сандански. Левски не е гостувал в града от август 2008 година. В града и региона има много фенове на "сините". Провели сме предварителни разговори с представители на Левски, с полицията, с кмета. Очакваме около 4-5 хиляди зрители, стадионът ще бъде пълнен. Предлагаме много добри условия, почти всички седалки на стадиона са подменени, лекоатлетическата ни писта е една от най-добрите в България. Ще бъдат осигурени всички необходими условия за нормалното протичане на мача. Никой от Левски не ни е търсил, за да сменим домакинството и да играем в София, но ние нямаме и право да лишим феновете да видят "сините" на живо след 14 години. Те ще имат и собствена хореография. Нашите играчи също с нетърпение очакват този мач", каза пред репортерите Манолев и допълни, че теренът не е в много добро състояние.

Преди две години е спечелен проект и подписан договор с Министерството на младежта и спорта за подмяната му, но парите не са преведени.

"Продължаваме да чакаме финансиране. Не знам защо се бавят от министерството, сега е моментът да призова министър Весела Лечева да ни помогне и да си изпълнят задължението. Преди две години 200 000 лева бе сериозна сума, сега и ние трябва да си дотираме част от ремонта. Но Сандански е дестинация, която си заслужава. Отпускат се пари за разни села, не знам защо не ни обърнат внимание и на нас. Не можем без помощта на държавата. Имаме изкуствен терен в перфектно състояние, който бе обновен преди 2 - 3 години. В школата ни тренират над 200 деца. Въпреки че сме в аматьорския футбол, Вихрен функционира като професионален клуб. Сандански е град, който има 300 слънчеви дни в годината и за зимна подготовка при нас имат интерес отбори от Северна Македония и Албания", каза футболният шеф.

Манолев посочи, че Вихрен е имал задължения от 100 000 лева към държавата, които е изплатил.

"Не ги разсрочихме, както повечето клубове у нас, а ги изплатихме. Имаме амбиции да се върнем в професионалния футбол. И в момента бюджетът на отбора ни е голям, равнява се на този на първите 5 клуба във Втора лига. От БФС не ни помагат, защото преди старта на първенството обявиха, че имаме право да използваме само двама чужденци, а при нас тренираха петима. Хубаво е правилото, че трябва да играят трима футболисти до 21 години по 90 минути. Само с млади футболисти обаче не можем. Миналата година играхме с такива момчета и те не бяха готови, щяхме да изпаднем. Ние сме в най-силната трета лига – Югозападната. При нас играят вторите отбори на ЦСКА, Левски, Славия, третият тим на ЦСКА 1948, тук са Марек, Септември Симитли, Чавдар Етрополе. Поне 7 отбора от нашата група са готови да играят във Втора лига, а право има само един. Виждате Беласица със същия отбор от миналата година сега е в тройката във Втора лига. Ние имаме отбор да играем във Втора лига. Ако ни поканят, въобще няма да се чудим", заключи Георги Манолев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марселиньо и Дяков се завръщат в Разград, за да гледат Лудогорец срещу Бетис
Марселиньо и Дяков се завръщат в Разград, за да гледат Лудогорец срещу Бетис
Ботев Пловдив привлече главен физиотерапевт, работил в школата на Атлетико Мадрид
Ботев Пловдив привлече главен физиотерапевт, работил в школата на Атлетико Мадрид