НОВИНИ

Президентът Радев: Трябва да имаме всеобхватна информационна система за ценообразуването на храните

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:58, 14.03.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Трябва да имаме една всеобхватна информационна система, която да проследява ценоорбазуването на цените, нейното изграждане ще даде ефект. Министерствата работят активно, това е основен приоритет, коментира пред журналисти президентът Румен Радев относно действията на служебното правителство срещу спекулата при цените на храните.

Политиците в нашата съседка дължат истината за еврейския въпрос, за гоненията над македонските българи в продължение на десетилетия. Европейското бъдеще на Северна Македония изисква идеологемите на тоталитаризма да останат в миналото, за да имаме пълноценен диалог, всички ще спечелим от това, допълни Радев.

Никой не се лишава в момента от способностите, които има. Министерството на отбраната е длъжно да изчерпа всички опции, коментира президентът по повод възможността страната ни да придобие на лизинг бойни самолети втора употреба. Няма категорична оферта, допълни той.

Държавният глава участва в церемонията по връчване на „Годишните награди за отговорен бизнес 2022“ на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Той отправи поздравление към участниците в 20-ото издание на националния конкурс за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие, който се провежда под мотото „Дай добър пример“.

Вижте и още в репортажа на Вера Александрова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец се извини на Илиан Илиев
Лудогорец се извини на Илиан Илиев
Студенти от Бургас изобретиха роботи, които да помагат на самотни възрастни хора
Студенти от Бургас изобретиха роботи, които да помагат на самотни възрастни хора