НОВИНИ

Президентът връчва мандата за съставяне на правителство утре в 13 часа

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:13, 19.04.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
президентът радев изказа съболезнования повод кончината принц филип
Слушай новината

Президентът ще връчи утре в 13.00 часа мандат за съставяне на правителство. А днес държавният глава проведе консултациите за съставяне на кабинет с парламентарно представените партии.

От ГЕРБ заявиха, че може да не внесат състав на ново правителство ако не си осигурят мнозинство. Остана неясно и дали "Има такъв народ" ще предложат състав на министерски съвет, ако получат втория мандат.

Президентът Румен Радев започна конституционната процедура, чиято крайна цел е 45 НС да излъчи правителство. В рамките на днешния ден той разговаря с ръководствата на всички парламентарни групи. Но консултациите днес не дадох ясен отговор дали този парламент ще излъчи правителство.

От ГЕРБ потвърдиха, че ще предложат правителство с премиер Даниел Митов. Не изключват обаче възможността и да върнат мандата, ако разберат, че нямат нужната подкрепа.

Дали от "Има такъв народ" ще предложат правителство ще разберем, когато получат мандата. Потвърдиха, че коалиции с партиите на статуквото няма да правят.
Ако се стигне до трети мандат и той бъде връчен на БСП - левицата ще свика ръководните органи на партия и ще реши как да постъпи.

ДПС напомниха, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ и БСП, биха гласували за правителство на трите нови формации в парламента.

От "Демократична България" ще подкрепят кабинет на "Има такъв народ", но след отговорни разговори.

"Изправи се! Мутри вън!" Ще подкрепят правителство на промяната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два ансамбъла извиха хоро пред МС с призив за държавна подкрепа
Два ансамбъла извиха хоро пред МС с призив за държавна подкрепа
Бойко Борисов е със скъсан менискус, оперираха го
Бойко Борисов е със скъсан менискус, оперираха го