НОВИНИ

Променен е съставът на одитния комитет на Българската банка за развитие

променен съставът одитния комитет българската банка развитие
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:04, 26.05.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

С решение на министъра на икономиката, в качеството му на упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на Българската банка за развитие (ББР) и съгласно изискванията на Закона за независимия финансов одит (ЗНФО), беше сменен съставът на одитния комитет на Българската банка за развитие (ББР).

Според Устава на банката и ЗНФО одитният комитет е натоварен с отговорността да наблюдава процесите по финансово отчитане в банката, системите за вътрешен контрол и системите за управление на рисковете, както и да дава препоръки относно независимия одит на институцията.

ББР вече е 100% държавна собственост. Обявиха 8-те най-големи кредитополучатели

Всички служителите на банката са длъжни да указват пълно съдействие на комитета и да му предоставят необходимата информация за изпълнение на контролните му функции, а самият комитет информира за работата си Надзорния съвет на банката и се отчита пред министъра на икономиката за дейността си поне веднъж годишно.

Новите членове на одитния комитет притежават богат международен опит и са утвърдени експерти в частния сектор у нас в сферите на задължителния контрол над кредитни институции и поддържането на прозрачна финансова отчетност, съгласно най-добрите европейски и национални практики и задължителни правила.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цвети Пиронкова: Труден мач, но победата ме прави много щастлива
Цвети Пиронкова: Труден мач, но победата ме прави много щастлива
"БСП за България" внесе регистрацията си в ЦИК за вота
"БСП за България" внесе регистрацията си в ЦИК за вота