НОВИНИ

ПСЖ приключи сезона с гръмка победа над Метц

Килиан Мбапе Неймар
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:05, 22.05.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Пари Сен Жермен победи Метц с 5:0 в мач от последния 38-и кръг на Лига 1. Килиан Мбабе отпразнува новия си договор с клуба с хеттрик, а Неймар и Ангел Ди Мария също бяха точни.

Парижани откриха резултата на стадион "Парк де Пренс" в 25-ата минута. Килиан Мбапе преодоля противниковия вратар и се разписа на празна врата. Само три минути по-късно французинът отново се озова очи в очи с Марк-Урел Гаяр. Нападателят удвои аванса на столичани с удар от малък ъгъл.

В 31-ата минута Неймар покачи на 3:0 и се превърна в 5-ия най-резултатен футболист в клубната история на ПСЖ със 100 гола, колкото има и Доминик Рошето.

След почивката попаденията продължиха да се увеличават. Мбапе оформи хеттрика си в в 50-ата минута, след като се възползва от грешка на противниковата отбрана.

Нещата за гостите се усложниха допълнително в 58-ата минута, когато Бубакар Траоре получи втори жълт картон за нарушение срещу Неймар и бе изгонен.

В 67-ата минута Меси овладя подаване на гърби и стреля от воле, но стражът изби топката в гредата. Тя попадна в краката на Анхел Ди Мария, който оформи крайния резултат в последния си мач за тима.

Възпитаниците на Моурисио Почетино завършиха вечерта с празненства и вдигнаха титлата пред собствените фенове. ПСЖ завърши сезона с 86 точки и 96 отбелязани попадения.

По същото време се играха и останалите мачове от кръга. Освен ПСЖ, Олимпик Марсилия също се класира директно за груповата фаза на Шампионска лига. Монако пък ще играе квалификационен мач за участие в най-силния европейски клубен турнир.

Рен попадна в групите на Лига Европа, а Ница ще мери сили с отборите в Лигата на конференциите. Бордо и Метц изпаднаха в Лига 2, а Сент Етиен ще играе бараж с Оксер за участие във френския елит догодина.

Килиан Мбапе завърши сезона с най-много голове (28) и най-много асистенции (17). Това потвърждава амбициите на клуба да го задържат за още три години.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна: Войната навлиза в третата, решаваща фаза
Украйна: Войната навлиза в третата, решаваща фаза
Опасно ветровито време днес
Опасно ветровито време днес