НОВИНИ

Разследват договора на Лена Бориславова с ББР

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
13:09, 04.07.2022 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
Сигурност и правосъдие
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

В Софийската градска прокуратура е образувано досъдебно производство, по което се разследва начина на сключване на договор за правни услуги между Българската банка за развитие и адвокатска кантора, като за изпълнител на дейността е посочена Лена Бориславова, научи "По света и у нас".

Договорът е сключен в средата на 2021 година.

Разследват се основанията за ползване на външна правна помощ, както и начинът, по който са избрани както адвокатската кантора, така и конкретния изпълнител.

Пред БНТ Лена Бориславова определи разследването като политическа акция и каза, че не се притеснява.

"Това е един пореден такъв заход за това някой да бъде сплашен, г-н Гешев явно е ангажиран също пряко в това разследване. Това е по-скоро част от развитията, които наблюдаваме последните няколко месеца откакто започнахме и битката на "Капитан Андреево", знаете, валят заплахи и досъдебни производства. Срещу мен могат по всяко време да се образуват каквито си искат досъдебни производства. Чакам да разбера какво още са измислили".

Бориславова коментира случая на излизане от парламента след разговорите за бъдещ кабинет.

По-късно от Софийска градска прокуратура уведомиха, че наблюдават образувано досъдебно производство за съзнателно сключване от длъжностно лице на неизгодна сделка и от това е произлязла значителна вреда за стопанството, предприятието или организацията, която то представлява – престъпление по чл. 220, ал. 1 от НК.

СГП уточнява, че от 2017 г. досъдебните производства не се образуват срещу лица съгласно изричната разпоредба на чл. 214, ал. 3 от НПК.

Информацията в някои медии, че е образувано досъдебно производство срещу Лена Бориславова е с невярно съдържание, уточняват от СГП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Сити обяви трансфера на Калвин Филипс
Манчестър Сити обяви трансфера на Калвин Филипс
Нидерландски фермери блокираха входовете на складовете на супермаркетите
Нидерландски фермери блокираха входовете на складовете на супермаркетите