НОВИНИ

Реал избегна сензационно отпадане, Интер приключи с Европа за този сезон

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:31, 10.12.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Футбол
реал избегна сензационно отпадане интер приключи европа сезон

Играчите на Белия Балет взеха своето при домакинството си на Борусия (Мьонхенгладбах), печелейки с 2:0, за да спазят традицията неизменно да излизат от групите на Шампионската Лига.

На стадион "Алфередо Ди Стефано" големият герой отново се казваше Карим Бензема, който отбеляза и двете попадения за така важната победа.

Още в 9-та минута Лукас Васкес центрира отдясно към френския нападател, който се извиси над немските бранители и с глава прониза Ян Зомер.

По подобен начин дойде о втория гол за "кралете" в 32-та минута. Тогава обаче асистента беше Винисиус, а Бензема отново демонстрира страхотното си чувство за пласиране, за да удвои аванса на своя тим.

Рафа Варан отбеляза трето попадение за домакините в 43-та минута, но голът правилно не беше зачетен заради засада на бранителя.

След почивката Бензема потърси своя хеттрик, но в единия случай Зомер отрази удара му, а малко по-късно и гредата попречи на бившия футболист на Лион.

"Лос меренгес" удариха и втора греда, като този път разочарованието трябваше да преглътне Лукас Васкес.

В другия мач от групата Интер и Шахтьор (Донецк) направиха самоубийствено 0:0, което изхвърли и двата тима от турнира. Това със сигурност е огромно разочарование за "нерадзурите", които за трети пореден сезон не успяват да прескочат груповата фаза в ШЛ.

През тази кампания обаче футболистите на Антонио Конте дори няма да продължат участието си и в Лига Европа, тъй като останаха на последното четвърто място в групата.

Така Реал (Мадрид) и Борусия (Мьонхенгладбах) продължават в Шампионската Лига, Шахтьор поема към Лига Европа, докато за Интер кампанията в евротурнирите приключва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не са откраднати лични данни от "Пфайзер" по време на хакерската атака
Не са откраднати лични данни от "Пфайзер" по време на хакерската атака
Кубрат Пулев: Ще се бия за баща ми
Кубрат Пулев: Ще се бия за баща ми