НОВИНИ

Реал Мадрид и Манчестър Сити определят втория финалист в ШЛ

реал мадрид манчестър сити определят втория финалист
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:28, 04.05.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Реал Мадрид приема Манчестър Сити в полуфинален мач-реванш от турнира Шампионска лига. „Гражданите“ имат крехък аванс от 4:3 след първия сблъсък на „Етихад“, а реваншът на „Сантяго Бернабеу“ в испанската столица е насрочен за тази вечер, 4 май, от 22.00 часа българско време.

Първият двубой между двата състава на английска земя предложи истинско зрелище, като „небесносините“ могат да съжаляват, че не спечелиха с по-голяма разлика срещу Кралския клуб, който се представи посредствено в защита, но за сметка на това наказа грешки в отбраната на съперника и остана в играта за реванша.

Тимът на Карло Анчелоти вече се справи с дефицити в предишните елиминационни фази и срещу Пари Сен Жермен, и срещу Челси, като е готов за нов обрат, който да го прати на финала в Париж на 28 май – техен първи от 2018 г. насам.

„Белият балет“ е абсолютен рекордьор по трофеи от най-престижния европейски клубен турнир с 13, докато Сити търсят все още първи триумф в надпреварата, след като миналата година отстъпиха на Челси с 0:1 в спора за отличието.

Карло Анчелоти бе категоричен на пресконференцията си, че отборът ще трябва да поеме рискове в реванша със Сити.

„Ако стоим дълбоко, няма да допуснем 99 удара към вратата и ако стигнем до наказателното им поле, те ще могат да играят зад гърба на отбраната ни, но трябва понякога да поемеш рискове. В тези мачове вкарахме много – четири срещу Пари Сен Жермен, пет срещу Челси, три срещу Сити – така че притежаваме качеството да поемаме рискове“, коментира италианският специалист, който в събота стана първият треньор с титли от петте топ първенства в Европа.

Колегата на Анчелоти – Пеп Гуардиола, заяви, че тимът му вероятно ще трябва да се подобри в реванша срещу новокоронясания шампион на Испания, за да достигне евентуален финал с Ливърпул в Париж.

„Същевременно, искам да ви кажа едно нещо – можем да играем далеч по-зле отколкото играхме и да спечелим, и никой не може да ме опровергае. Така че никой не знае, футболът е непредвидим. Понякога получаваш нещо, което не заслужаваш, понякога може би не получаваш това, което заслужаваш заради усилието и толкова много други неща“, сподели Гуардиола.

Съперник на победителя от горещия полуфинал между Реал и Сити ще бъде Ливърпул, който отстрани Виляреал.

Финалът в тазгодишното издание на Шампионска лига ще се проведе на 28 май във френската столица Париж.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НДК е домакин на конференция за добросъседските отношения със Северна Македония
НДК е домакин на конференция за добросъседските отношения със Северна Македония
Опасно катерене: Арестуваха мъж, изкачил небостъргач в Сан Франциско
Опасно катерене: Арестуваха мъж, изкачил небостъргач в Сан Франциско