Ресторантите също се готвят да отворят врати днес.
При строги мерки за спазване на правилата заведенията трябва да отворят за празника, макар и само на открито.
Последно изискванията към тях са: разстоянието между масите да е метър и половина, а не 2 и половина, както гласеше първоначално заповедта на здравния министър, персоналът да е с маски или шлемове и ръкавици. Редовно да се дезинфекцира.
Ресторантьорите обаче са притеснени за бизнеса си и смятат, че в условията на пандемия голяма част от тях ще фалират. Настояват за по-големи отстъпки от страна на държавата като намаляване на ДДС на 5% за една година. Те дори заплашват с протести, ако исканията им не бъдат чути.
Какво се случва, когато бюджетът не е приет навреме - анализ на Фискалния съвет
Картата на неравенството по рафтовете: Големите вериги в София са 244 и едва 3 във Видин
Хазната е загубила близо 580 милиона лева от недекларирани горива през 2024 г
Депутатите от бюджетната комисия приеха удължителния закон на първо четене (ОБЗОР)