НОВИНИ

Росен Барчовски след успеха над Австрия: Това е първата стъпка, има потенциал

росен барчовски успеха австрия първата стъпка потенциал
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
20:56, 22.07.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол за мъже Росен Барчовски заяви след успеха над Австрия в предквалификациите за Евробаскет 2025, че най-трудното в мача е било съставът да преодолее шока от поражението в Норвегия по-рано тази седмица.

"Най-трудно беше да преодолеем психологическия шок от загубата в Норвегия. Това, че не играхме добре в Норвегия е повече от ясно. Имаше много критики и то справедливи, но имаше и страшно много злобни нападки, с които аз съм свикнал, но това се отразява на момчетата. Ние всички сме българи в края на краищата. Това беше най-големият проблем и се отрази на играта ни дълго време. Имахме много пропуснати стрелби от разстояние, но след това се поуспокоихме малко", коментира Барчовски.

"Подобрихме 20 процента от играта си в защита спрямо мача с Норвегия. Тук се играе за победа, но и за разлика. Има потенциал в много от играчите. Това е първата стъпка, а сега имаме една седмица да се подготвим за мача с Норвегия", добави старши треньорът на България след победата с 83:71 в Ботевград.

"Първо, няма как да не отбележим загубата от Норвегия, която за нас беше огромен шамар. Това беше един провал за нас, който няма как да не ни мотивира. Ние трябваше да влезем като фаворити в тази група. Не смятам, че днес направихме най-добрия си мач. Има много какво да подобрим още, защото Норвегия играе много по-раздвижено и твърдо от Австрия. Мисля, че тогава изгубихме мача от липса на агресия", заяви най-резултатният в мача Алекс Симеонов и допълни:

"Стараем се, правим каквото можем и искам да благодаря на хората, които дойдоха и ни подкрепиха днес. Надявам се и в следващия мач да ни подкрепят. Радвам се, че успях да помогна на отбора, но и аз, и целият тим трябва да работим много и да надградим в предстоящата седмица. Преди с присъствието на Сашо Везенков и Сашо Янев моята роля беше много по-различна, а сега при липсата им трябва по някакъв начин да компенсирам."

Капитанът на тима Павлин Иванов каза:

"Може би започнахме слабо, тъй като този мач ни бе първи пред наша публика, но се радвам, че се справихме. Аз се чувствам доста добре в състава и хубавото е, че Коди Милър-Макинтайър играе за отбора и съм сигурен, че с времето ще става все по-добър. Той умее да чете играта. Срещу Норвегия трябва да влезем доста по-концентрирано."

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температурите се покачват неумолимо - може ли светът да реагира?
Температурите се покачват неумолимо - може ли светът да реагира?
Полицаи ескортираха родилка, попаднала в задръстване в Пловдив
Полицаи ескортираха родилка, попаднала в задръстване в Пловдив