НОВИНИ

Съдът даде ход на делото за жестокото убийство на Евгения Владимирова

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:13, 17.01.2023
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

Убийство, извършено заради пари. Такива предположения направи в съдебната зала майката на убитата Евгения Владимирова. Делото за жестокото престъпление започна по същество днес. Младата жена изчезна през октомври 2021 година. Месец по-късно тялото ѝ беше открито в куфар край водоем в Перник. На съд за убийството са предадени нейният съпруг Орлин Владимиров и баща му, който е обвинен като помагач.

Делото за жестокото убийство на Евгения започна с разпит на свидетели, включително на нейните родители. Майката на младата жена заяви, че е научила за изчезването на дъщеря си около 4.00 ч. сутринта на 14 октомври 2021 г. Обяснението на съпруга на Евгения било, че младата жена отишла на фитнес и повече не се върнала. На майка ѝ направило впечатление, че сакът за фитнес на Евгения обаче бил в нейния дом, а съпругът ѝ не можел да посочи с какво точно е била облечена. И преди днешното съдебно заседание пред Съдебната палата се събраха близки на Евгения и хора, които настояват за справедливост и за максимални присъди и за двамата обвиняеми.

Обвиняемият за убийството Орлин Владимиров се въздържа на този етап да дава обяснения пред съда. Сред разпитаните беше приятелка на Евгения. Тя заяви, че младата жена е имала кратка извънбрачна връзка, притеснявала се, че може да бъде разкрита и смятала да я прекрати. Според родителите на Евгения обаче мотивът за убийството не е ревност.

"Така смятаме с мъжа ми, че е за пари, защото внесоха първоначална вноска за жилище над 90 хиляди. Кой убива от ревност? Никой не убива от ревност. Това си има законови пътища, разводи и т.н.", каза майката на Евгения Капка Чорбанова.

Жената заяви, че има информация за поставени от Орлин устройства, с които да следи съпругата си.

"Поставил камери в детските играчки, за да ѝ следи движението, защото тя работи от къщи в детската стая. Да ѝ следи движението на пръстите, да може да ѝ разбие паролата на телефона. Отделно на телефона е сложил устройство, за да може да я следи", заяви Капка Чорбанова.

Пред Съдебната палата близки на убитата жена се събраха, за да поискат справедлива присъда.

"Това, което най-много искам, е адекватни присъди за двамата убийци, а за нас адекватната присъда е доживотен затвор за това зверско убийство", заяви Мария - кума на Евгения.

Разпитите на свидетелите да продължат и при следващото съдебно заседание.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След отказан прием на дете: Проверка установи, че болниците не са извършили нарушение
След отказан прием на дете: Проверка установи, че болниците не са извършили нарушение
Апелативният съд в София определи Борислав Михайлов за легитимно избран президент на БФС
Апелативният съд в София определи Борислав Михайлов за легитимно избран президент на БФС