НОВИНИ

Съдът в Бургас остави в ареста каналджията, предизвикал гонката с полицията

bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 25.11.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Районният съд в Бургас остави в ареста 44-годишния каналджия, който предизвика гонката с полицията във вторник вечерта и катастрофира в центъра на морския град. Той е с повдигнати три обвинения.

По време на съдебното заседание стана ясно, че сириецът Мохамад Дургам има условна присъда от Районния съд в Свиленград през септември за това, че е влязъл в страната ни с фалшиви документи.

Прокуратурата постави под съмнение и тези от Великобритания, които представил при задържането в Бургас и проверяват автентичността им. Обвиняемият държал непрестанна връзка с непознат за него трафикант, който му поръчал превозването на 7-те мароканци.

Джамал Мохамед, преводач: "Някой му дал локация, откъде да ги взима, колата е рент-а-кар, взета от София. Той я е наел с договор на неговото име. В това време когато е карал, говорил по телефона с човека, който го праща, като му казал, че полицейски коли ме гонят, следват ме и той казал, че няма да спираш никъде, директно карай в София. Кой е тоя каналджия и той не знае".

Борислав Янков, служебен защитник: "Ами вижте сега, всичко става въпрос за користна цел, тоест за пари. Горе-долу около 100 евро".

Автор: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Враца вкара три гола на Спартак Плевен в контролна среща
Ботев Враца вкара три гола на Спартак Плевен в контролна среща
Къща изгоря до основи в град Крън, няма пострадали (СНИМКИ/ВИДЕО)
Къща изгоря до основи в град Крън, няма пострадали (СНИМКИ/ВИДЕО)