НОВИНИ

Сакраменто победи Орландо, Везенков отново не получи шанс за изява

Българинът изгледа от пейката драматичната победа на неговия тим срещу Орландо със 138:135.

сакраменто победи орландо везенков отново получи шанс изява
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bgbasket.com
08:17, 04.01.2024
Чете се за: 05:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Везенков не получи шанс за изява във втори пореден мач за Сакраменто и общо трети път в последните четири срещи. Българинът изгледа от пейката драматичната победа на неговия тим срещу Орландо със 138:135, проточила се над три часа и решена след две продължения.

„Кралете“ имаха смазващо предимство под коша, където хванаха 69 борби срещу 46, но опонентът им отбеляза рекордните в историята си 25 тройки в мача. Двубоят се запомни и с фрапантна грешка на съдиите в края на първото продължение, когато топка, излязла от Паоло Банкеро, бе дадена отново за гостите, което едва не коства победата на калифорнийския тим.

За трети пореден мач Крис Дуарте бе предпочетен от Майк Браун вместо традиционния титуляр на тази позиция Кевин Хъртър, който обаче се представя неубедително от началото на сезона. Сред останалите титуляри обаче нямаше изненада – Ди‘Арън Фокс, Харисън Барнс, Кийгън Мъри и Домантас Сабонис. От другата страна Джамал Моузли заложи на Джейлън Съгс, Гари Харис, Франц Вагнер, Паоло Банкеро и Гога Битадзе.

Двубоят започна много оспорвано и с размени на водачеството, но без разликата да надвиши 5 точки и след първата част Орландо бе напред с 30:27. Към дългия списък с контузени играчи на тима обаче се присъедини и една от звездите Франц Вагнер, който стъпи на крака на Кийгън Мъри и изкълчи глезен, като повече не се появи в игра.

Авансът на гостите достигна 7 в началото на втория период, след което обаче съперникът взе инициативата. Воден от Малик Монк, вкарал 5 тройки само в тази четвърт, Сакраменто започна да трупа разлика и на почивката дръпна с 67:55.

Паоло Банкеро сериозно стресна своите след паузата, като също получи травма и се отправи към съблекалните, но за разлика от Вагнер, скоро след това се завърна в игра. Домакините поддържаха двуцифрен аванс, но убийственият мерник на Орландо от далечно разстояние му позволи да стопи разликата и преди последната част да изостава с 89:91.

Трей Лайлс вкара първия кош за решителния период, но силна серия за „магьосниците“ ги доведе до пълен обрат – 103:96. Сакраменто бързо заличи пасива си, но последваха нови размени на водачеството, а драмата стана пълна, след като 16 секунди преди края тройка на Банкеро изведе гостите напред – 118:116, а Майк Браун взе таймаут преди последната атака на отбора му.

Само шест секунди бяха необходими на Малик Монк да пробие под коша и за възстанови равенството, което обаче остави достатъчно време за съперника. Джамал Моузли на свой ред поиска таймаут, но след него отборът му не успя да отбележи и мачът отиде в продължение.

Интригата се запази и в добавеното време, като мачът продължи да върви кош за кош. По-малко от осем секунди преди сирената гостите получиха нов златен шанс да спечелят. С отговорността отново се нагърби Паоло Банкеро, който обаче този път той направи грешка и изпусна топката в аут, но шокиращо за всички тя бе дадена отново на Орландо. Крилото този път не сбърка под коша и при 127:127 двубоят бе пратен в ново продължение.

И двата тима имаха своите шансове в оставащото време, а 14 секунди преди самия край „кралете“ водеха със 138:135. Банкеро пробва да прати срещата в още един допълнителен период, но този път не бе точен и победата отиде за Сакраменто.

Малик Монк бе най-резултатен за победителите с 37 точки и 9 асистенции. Кийгън Мъри записа 28 точки и 12 борби, а фамозен трипъл-дабъл от 22 точки, 23 борби и 12 асистенции направо Домантас Сабонис.

За съперника над всички бе Паоло Банкеро с 43 точки, 24 има Джейлън Съгс.

Следващият двубой на Сакраменто е на 6 януари (събота) от 5:00 часа сутринта българско време срещу Торонто у дома.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делян Пеевски: Трябва да бъдем при хората и да работим за тях
Делян Пеевски: Трябва да бъдем при хората и да работим за тях
Григор Димитров е на четвъртфинал в Бризбейн
Григор Димитров е на четвъртфинал в Бризбейн