НОВИНИ

Сакраменто с 13-а победа от началото на сезона в НБА, Везенков с 2 точки и 5 борби за 11 минути игра

"Кралете" надвиха Бруклин със 131:118 у дома и пренаписаха историята си, след като отбелязаха цели 25 тройки, и подобриха досегашния клубен рекорд от 23, поставен на 9 януари тази година срещу Орландо Меджик.

сакраменто победа началото сезона нба везенков точки борби минути игра
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:40, 12.12.2023
Чете се за: 04:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Везенков и Сакраменто записаха победа №13 от началото на сезона в Националната баскетболна асоциация. На свой терен в „Голдън 1 Сентър“ тимът надви отбора, избрал през 2017 г. българина в Драфта – Бруклин, със 131:118. „Кралете“ водеха през целия мач, като вкараха рекордните в историята си 25 тройки, които бяха и решаващи за крайния изход.

Везенков получи близо 11 минути – в началото на втората и началото на последната част, като отбеляза 2 точки с 1/4 при стрелбата от игра, овладя 5 борби, направи 1 чадър, 1 грешка и 2 лични нарушения.

Майк Браун не изневери на стила си, като отново започна с Ди‘Арън Фокс, Кевин Хъртър, Харисън Барнс, Кийгън Мъри и Домантас Сабонис. Жак Вон пък не можеше да разчита на куп контузени играчи, сред които Бен Симънс и Лони Уокър, а титуляри стартираха Спенсър Диуиди, Кем Томас, Микал Бриджис, Камерън Джонсън и Ник Клакстън.

Без да впечатляват много с играта си, „кралете“ взеха леко предимство през първата четвърт и водени от Фокс, след края й бяха напред с 26:18.

Везенков бе оставен на пейката в началото на мача, но се появи в игра още на старта на втория период. Сакраменто продължи да демонстрира много точен мерник от далечно разстояние и разликата бързо скочи на 15. Последва обаче спад в играта на тима, а след шест минути на паркета българинът отново бе изваден, след като бе записал две борби на сметката си, без обаче да успее да се разпише.

Междувременно Бруклин се възползва от шанса, който получи и на два пъти се доближаваше само на 4, а почивката дойде при 54:48 за домакините.

След сравнително равностойно начало на второто полувреме, „кралете“ отново започнаха да трупат разлика. Те избухнаха с 8 тройки през третата част и общо 44 точки само в нея и след края й се оттеглиха при 98:85, но без Везенков на паркета през това време.

Подобно и на първото полувреме обаче, след като пропусна цяла четвърт, българинът отново получи шанс за изява в началото на последната. Той се отличи с добра защита, а малко след това и откри сметката си, но направи също грешка и пропуск, а след второто си лично нарушение в мача отново бе сменен близо пет минути по-късно.

Бруклин не се отказа и след три поредни тройки на Микал Бриджис разликата падна само на 6. Отговорът на Сакраменто обаче не закъсня и след невероятна серия тимът се откъсна с над 20 напред, като това окончателно сложи точка на спора, а до края и двамата треньори дадоха почивка на основните си играчи.

Ди‘Арън Фокс бе най-резултатен за победителите с 29 точки и 8 асистенции. Кийгън Мъри реализира 24 точки, Малик Монк завърши с 21 и 9 борби, а Домантас Сабонис се отчете с 15 точки, 16 борби и 9 асистенции.

За съперника 22 точки реализира Микал Бриджис, по 18 имат Кам Томас и Спенсър Диуиди (7 асистенции).

След този двубой Сакраменто е с баланс 13-8, докато Бруклин е с 12-10.

За Сакраменто обаче няма да има време за почивка, тъй като след по-малко от 24 часа тимът гостува на Лос Анджелис Клипърс. Двубоят е в сряда от 5:30 часа сутринта българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Замърсена вода в Кюстендилско
Замърсена вода в Кюстендилско
Виктор Осимен бе избран за футболист на годината на Африка
Виктор Осимен бе избран за футболист на годината на Африка