НОВИНИ

Саша Антунович е новият спортен директор на Царско село

bnt avatar logo
от Калоян Николов
15:29, 10.03.2021
Чете се за: 00:57 мин.
Български футбол

Бившият нападател Саша Антунович е новият спортен директор на Царско село (София). Сърбинът от дълго време е близо до клуба и запознат с обстановката в отбора.

Саша Антунович ще помага за развитието на "царете" и ще е ангажиран с подбора и привличането на футболисти, както и генерално за трансферите в представителния отбор. Той ще има ангажимент да следи развитието на играчите както в България, така и в чужбина.

Кой е Саша Антунович?

Той е роден през 1974 година в Прищина, през 2002 година пристига в Спартак Варна и се превръща във водещ голмайстор. Най-дългият период във футболната му кариера в България е между 2004 и 2009 година, когато е част от Локомотив София. Тогава изиграва 78 мача и вкарва 30 гола. С негови два гола Локомотив София става първият български отбор, който побеждава във Франция, след като записа успех с 2:1 над Рен. Също така той бе част и от поредицата от 8 поредни мача без загуба в Европа за Локомотив.

Още след края на футболната си кариера Антунович показва, че има поглед върху футболистите и помага за някои входящи и изходящи трансфери в България.

„Това е голяма чест и удоволствие, че г-н Стойне Манолов, президентът Иво Андреевски и Любослав Пенев ми гласуваха доверие за тази отговорна работа. Заедно с тях сме вече повече от година, но сега работата ми се официализира. Убеден съм, че хубавите моменти за Царско село тепърва предстоят. Ще дам всичко от себе си този отбор да продължи възходящата линия, която е поел. Смея да твърдя, че имаме едни от най-добрите условия за работа в България. Сигурен съм, че ще продължим ползотворната работа всички заедно“, каза след назначаването си Антунович.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ и Македонското радио и телевизия подписаха договор за сътрудничество
БНТ и Македонското радио и телевизия подписаха договор за сътрудничество
Възстановено е движението по пътя "Драгалевци – Алеко" на Витоша
Възстановено е движението по пътя "Драгалевци – Алеко" на Витоша