НОВИНИ

Саша Илич: Още не сме близо до спечелването на титлата, но с всеки мач се приближаваме

Наставникът говори за шансовете за титлата и за предстоящото дерби с Левски пред сръбския "Журнал"

Саша Илич
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
11:21, 17.04.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на ЦСКА София Саша Илич даде обширно интервю за сръбския "Журнал". Наставникът говори за шансовете за титлата и за предстоящото дерби с Левски.

"Смятам, че този сблъсък ще бъде преломен, въпреки че два кръга след това имаме мач с Лудогорец", каза Илич за дербито със "сините".

"Наясно сме, че няма да е никак лесно, но ако искаме да постигнем желаната цел, трябва да спечелим всичко до края. Още не сме близо до спечелването на титлата, но с всеки мач се приближаваме", обясни още наставникът.

"До края на първата част от сезона имаме пет мача, а след това ще играем още пет двубоя в плейофите. В 28-ия кръг ни гостува Лудогорец и от този мач много ще зависи плейофът. За нас е важно да останем на първо място, в такъв случай ще приемем Лудогорец и в плейофите. Ние сами може да увеличим шансовете си да спечелим титлата, ще ги използваме, ако сме отбор от шампионски калибър", коментира още Илич.

"Честно казано, адаптацията ми в България не беше толкова трудна. Ние сме подобни хора, разбираме се добре, обичаме футбола по един и същи начин. Българското първенство е подобно на нашето, качеството бавно се повишава с напредването на няколко клуба, които са зад доминиращия Лудогорец. Идването в ЦСКА означава много за мен. Това е страхотно преживяване, а аз съм едва в началото на треньорската си кариера. Както се казва, борбата никога не свършва. Никога нищо не е сигурно в този бизнес. Понякога планът работи, понякога - не. Преминавам през всичко това бързо. Не знам как ще завърши този сезон, но знам, че научих много уроци за тези десет месеца в ЦСКА", сподели треньорът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17-годишно момче намушка с нож мъж в Кърджали
17-годишно момче намушка с нож мъж в Кърджали
Григор Димитров извън първите 30 в световната ранглиста по тенис
Григор Димитров извън първите 30 в световната ранглиста по тенис