НОВИНИ

Съществено захлаждане утре

bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 27.09.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

След пореден ден със слънчево време и летни температури днес - 31° в Сандански и Благоевград, 27° в София, по Черноморието – от 22° до 23°, утре ни очакват валежи и съществено захлаждане. Ще вали главно в Западна и Централна България, а максималните температури ще бъдат от 18° до 23°, в комбинация със слаб до умерен вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще бъде почти без или поне без съществени валежи. Максимални температури - между 19° и 23°. Температурата на морската вода - 21 - 22°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините ще вали главно в масивите от Западна и Централна България, но почти навсякъде ще бъде облачно. Вятърът по високите части ще бъде все още от северозапад, умерен, а максималните температури по-най-високите върхове ще бъдат не повече от 4°.

Съществено и захлаждане и валежи се очакват утре не само у нас, но и почти навсякъде на Балканите, по-интензивни в централните райони на полуострова. Причината - циклонален вихър, на последната спътникова снимка виждате облачните му системи, който се премества на изток.

Добре изразен студен атмосферен фронт, това е свързаната с него облачна система, е причина за продължаващото понижение на температурите в страните от Западна и Централна Европа, където на много места също ще вали. Слънчево ще бъде на Пиринеите и в по-голямата част от Апенините.

У нас в близките дни ще се задържи по-често облачно, на места с валежи, по-съществени освен утре и в сряда. Вятърът ще остане с посока от изток-североизток и захлаждането ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филип Станев и Станислав Балабанов от ИТН са част от Инициативния комитет на Румен Радев
Филип Станев и Станислав Балабанов от ИТН са част от Инициативния комитет на Румен Радев
Четвърти ден продължава хаосът по британските бензиностанции
Четвърти ден продължава хаосът по британските бензиностанции