НОВИНИ

Себастиан Фетел: Талантът на Макс Верстапен бе виден още в началото на неговата кариера

bnt avatar logo
от БНТ
14:42, 14.09.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел засипа със суперлативи устремилия се към трета поредна световна титла пилот на Ред Бул Макс Верстапен.

Преди две седмици на пистата "Монца" нидерландецът постигна десетата си поредна победа, с което подобри рекорда от девет последователни успеха на самия Фетел от 2013 година. Верстапен е спечелил 10 от 12 състезания този сезон, а още две победи постигна съотборникът му в Ред Бул Серхио Перес.

"В момента Макс е в ситуация, в която може да контролира всичко и да прилага този контрол до съвършенство. Гледам състезанията тази година и се възхищавам на това, което показва. От моя собствен опит знам колко е трудно да правиш подобни серии. В момента другите пилоти нямат възможност да постигнат подобно нещо", каза Фетел.

"Талантът на Макс бе виден още в началото на неговата кариера. Той имаше много успешна кариера в картинга на най-високо ниво. Освен това той успя да се адаптира към Формула 1 много бързо, а бе само на 17 години, когато се появи. Когато си на такава крехка възраст, е нормално да правиш грешки. Но това, което отличава Макс е, че той много бързо се поучи от тях и запази високата си скорост", добави германецът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 70 килограма марихуана са иззети при акция в София
Близо 70 килограма марихуана са иззети при акция в София
Зеленски благодари на България, че вдигна забраната за внос на украинско зърно
Зеленски благодари на България, че вдигна забраната за внос на украинско зърно