НОВИНИ

Сестри Стоеви: Разочаровани сме, играем добре, но ни липсва психиката и самочувствието

сестри стоеви разочаровани сме играем добре липсва психиката самочувствието
bnt avatar logo
от БНТ
11:04, 26.07.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Двукратните европейски шампионки по бадминтон на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева не скриха разочарованието си от отпадането на олимпийския турнир в Токио.

Сестрите претърпяха второ поражение в групата от номер 3 в света и втори поставени в схемата с китайките Чън Цингчен и Дзя Ифан с 0:2 (18:21, 15:21) гейма, което не им позволява да се класират на едно от първите две места, даващи промоция за следващата фаза.

"Мачът беше добре. Почнахме малко бавно първия гейм и не успяхме да се върнем, това, което направихме през първата част, не беше достатъчно. Направихме много лесни грешки и това ни костваше мача днес", започна Стефани Стоева.

Видео от мача на българките, излъчен по БНТ 3

"В разиграванията на решаващите точки бяхме малко притеснени, не мога да си обясня защо. Явно все още не можем да направим крачката да победим състезателките на топ ниво на олимпийски игри. Чувстваме се адски разочаровани", добави Габриела Стоева.

"Показахме добра игра, но дойдохме в Токио за медали и сме много разочаровани. Играта се получава, но недостатъчно. Явно психически не можем да прескочим тази граница да покажем, че сме доминираща двойка на корта. Просто не можем да повярваме в себе си. Играем равностойно с едни от най-добрите двойки в света и все си мислим, че сме аутсайдери. Това все още не сме го преодолели и ни пречи в мачовете", единодушно споделиха сестрите.

"В последния мач от групата срещу Тайланд ще играем за победа, за да зарадваме всички в България", заявиха състезателките ни пред камерата на БНТ.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клиниките за COVID-19 отвориха отново в Гърция
Клиниките за COVID-19 отвориха отново в Гърция
Крушарски негодува срещу съдиите на мача с Лудогорец
Крушарски негодува срещу съдиите на мача с Лудогорец