НОВИНИ

Шумен не остави шансове на Левски и направи решителна стъпка към плейофите в НБЛ, Академик Пд надви драматично Ямбол

В последния мач от кръга във Втората шестица на родното баскетболно първенство Миньор 2015 разби като гост Берое със 113:66 и гарантира на старозагорци, че ще финишират на последната 12-а позиция в подреждането

шумен остави шансове левски направи решителна стъпка плейофите нбл академик надви драматично ямбол
bnt avatar logo
от БНТ
21:13, 13.04.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Шумен е все по-близо до място в плейофите на Националната баскетболна лига (НБЛ), след като в среща от 30-ия кръг във Втората шестица надигра Левски като домакин с 89:67.

Победата утвърди еднолично момчетата на Янко Янков на 7-ото място в класирането с баланс 13-17, докато "сините" засега остават 8-и с показатели 12-18, но в последните два двубоя им предстои оспорвана битка за тази позиция, която също осигурява билет за следващия етап на родния шампионат.

Тази вечер в Шумен обаче баскетболистите на Димитър Ангелов бяха тотално надиграни от своя съперник, който преди заключителната четвърт вече си бе изградил преднина от 28 точки - 71:43.

За успеха Карим Мане бе над всички със своя "дабъл-дабъл" - 25 точки и 11 борби, а за гостите Лъчезар Димитров се отличи с 15 пункта.

Междувременно в зала "Сила" в Пловдив местният Академик се наложи със 74:72 над Ямбол в най-драматичния мач от Втората шестица тази вечер.

Възпитаниците на Йордан Янков започнаха срещата далеч по-добре и още в рамките на първата четвърт си осигуриха двуцифрена преднина, която обаче в рамките на следващата част бе стопена от гостите.

След почивката двата тима предложиха здрава битка на паркета, която се реши буквално в последните секунди, когато пловдивчани демонстрираха малко повече хладнокръвие, за да стигнат до крайния успех.

Най-резултатен за него стана Ренел Къмингс с 18 точки. От другата страна пък Иван Лилов се отчете с "дабъл-дабъл" - 24 пункта и 10 борби.

По този начин Академик съхрани надеждите си за влизане в плейофите, като тимът заема 10-а позиция с баланс 11-19, докато Ямбол е едно място по-напред с актив от 12 победи и 18 загуби.

В последния двубой от 30-ия кръг на Втората шестица в НБЛ Миньор 2015 Перник разби като гост състава на Берое Стара Загора със 113:66.

За момчетата на Георги Младенов това беше втора последователна победа срещу този съперник, при която те успяват да реализират над 100 точки, а с най-висок актив приключи Ромело Бърел - 21.

Завърналият се в игра за старозагорци Николай Титков се отчете с 20 пункта.

В класирането Миньор 2015 се намира на 11-а позиция с баланс 11-19 и все още е част от борбата за попадане в плейофите. В същото време Берое е твърдо последен с показатели 8-22 и със сигурност ще остане на 12-ото място в края на настоящия сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рибари и берачи на билки искат известителна система край яз. Кричим
Рибари и берачи на билки искат известителна система край яз. Кричим
Правото на здравословен климат вече е основно човешко право
Правото на здравословен климат вече е основно човешко право