НОВИНИ

Симеон Николов в групата за световното първенство по волейбол под 19 г.

волейболните национали години тръгнаха световното бахрейн нелепа контузия извади симеон николов състава
Снимка: startphoto.bg/БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
09:52, 24.07.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Разпределителят Симеон Николов попадна в групата на България за предстоящото световно първенство за мъже под 19 години в Аржентина. Звездата се контузи нелепо часове преди да пътува с по-големия набор (под 21 г.) за мондиала в Бахрейн, където българите завършиха трети.

"След преглед при д-р Иван Василев и негова препоръка, Симеон може да започне да подава след три дни. В последните 10 дни той води подготовка. Единствено има ограничен режим на работа при подаването. Правим всичко възможно Николов да влезе в нормално спортно-техническо състояние. Той е много важна част от нашия тим", каза треньорът Мирослав Живков при заминаването за Сао Пауло.

България ще пътува първо до Бразилия, където ще има подготовка и време за адаптация. Със сигурност там ще се състоят контроли срещу домакина и Иран. На място е възможно да бъде уреден и трети приятелски мач.

„Всички, които участваха в тренировъчния процес са в оптимално състояние. Изиграхме контроли срещу Бразилия във Франция, после станахме втори на Балканиадата в Албания. Това ни даде възможност да видим къде се намираме и върху какво трябва да работим. Подготовката ни беше на ниво. Правим всичко възможно да разузнаем съперниците на световното първенство, моментното им състояние. Целта ни е да стигнем максимално по-високо в класирането. Аз, като треньор, искам всеки състезател, който се качи в по-горната възраст, да е с една класа по-добър. Още е рано да говоря за конкретните мачове на Световното", продължи Живков.

България започва Мондиала с мач срещу Словения в Група В на 2 август. На следващия ден се изправяме срещу Франция. След едно денонощие почивка излизаме за дуел срещу Япония. Четвъртият ни мач е на 6 август срещу Индия.

Съставът на България за световното първенство в Аржентина:

Рангел Витеков
Константин Чипев
Костадин Козелов
Любомир Златков
Стилиан Делибосов
Кристиян Титрийски
Александър Николов
Виктор Жеков
Симеон Николов
Александър Къндев
Николай Иванов
Кристиян Андреев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стойчо Стоев: Не ни се получи нищо
Стойчо Стоев: Не ни се получи нищо
България загуби от Италия в Марсиковетере
България загуби от Италия в Марсиковетере