Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Сирийски бежанец с хуманитарен статут опита да подкупи двама полицаи в Бургаско

от БНТ
17:47, 15.03.2023
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Сирийски бежанец с хуманитарен статут у нас опита да подкупи полицаи в Бургаско, след като е спрян с автомобила си за проверка и са установени няколко нарушения. Предполага се, че чужденецът е трафикант на мигранти, тъй като в телефона му са открити GPS координати. След като предложил на полицаите 200 евро, той бил задържан.

Тодор Панайотов и колегата му Радостин Желязков проверяват съмнителен автомобил, спрял на изхода на с. Трояново. Установили, че шофьорът, сириец по националност, е с прекратена регистрация на колата и невалидна шофьорска книжка.

"Водачът се приближи до мен и на български ми каза: "Дай да не правим нищо". Обърнах се към него, учуден, че дойде, вика, защо и в този момент лицето ми пусна две банкноти по 100 евро върху папката с актовете. Обясних му, че това е подкуп на длъжностно лице и че е също престъпление", разказа Тодор Панайотов, младши автоконтрольор към Второ РУП-Бургас.

БНТ: Защо не взехте парите?

"Не си заслужава за 200 евро да проигравам 25 г. служба. Аз отворих телефона на шофьора, който имаше локация, точно тук в с. Трояново, зададена, на арабски беше", каза Радостин Желязков, старши полицай към Второ РУП-Бургас.

Тодор Панайотов: "Тези хора, според мен, това е мое мнение, не са добре дошли. Има си начини да влизат, те са трафиканти".

Заради близостта на селото до магистрала "Тракия", то е предпочитано от трафикантите. Местните хора неведнъж сами са залавяли бежанци.

Божидар Стефанов, жител на с. Трояново: "Създадохме три дружинки, които да се сменяме през вечер. По 8 човека сме, които опазваме селото. - Сега има ли много мигранти? – Много. Целта им е вечер, около 1,5 км да влязат в нашата горичка. От горичката, магистралата е на около 1,5 км. Оттам идват техни коли, които ги качват и ги извозват".

"Хората са притеснени, селото е много голямо. За съжаление преди няколко месеца ни закриха районното управление на територията на нашата община, незнайно защо", заяви Радослав Балтаджиев, председател на Общински съвет – Камено.

Местните настояват полицейското управление да бъде възстановено, тъй като се очаква със затоплянето на времето мигрантската вълна да нарасне четири пъти.

Репортер: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Полицията в Египет откри медала, откраднат от дома на Мохамед Салах
Полицията в Египет откри медала, откраднат от дома на Мохамед Салах
Гран при на Австрия остава във Формула 1 поне до 2027 година
Гран при на Австрия остава във Формула 1 поне до 2027 година