НОВИНИ

Слънчево, с малко по-високи температури

слънчево високи температури
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 24.08.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде слънчево. След обяд над Югозападна България ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб източен вятър. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са около 28 - 30°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Преди обяд над планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по високите части - от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 17°.

В средата на седмицата от северозапад ще премине студен атмосферен фронт. Ще има краткотрайни интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра; в сряда главно в Западна България, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък - на много места в цялата страна. Температурите ще се понижат с 3 до 5 градуса. През следващите дни до края на седмицата преди обяд ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. На отделни места ще има краткотрайни превалявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава борбата с пожарите на остров Евбея
Продължава борбата с пожарите на остров Евбея
Г-7 се събира на виртуална среща на върха заради Афганистан
Г-7 се събира на виртуална среща на върха заради Афганистан