НОВИНИ

Слънчевото време остава и днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 05.10.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници са минималните температури и днес - 1° градус в Кнежа, 2° в Добрич и Видин, 4° в София, от 10° до 13° по Черноморското ни крайбрежие. В следобедните часове ще бъде слънчево, със слаб, в Дунавската равнина и в източните райони, умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 24°, в София – около 20°.

И тази нощ ще е ясно и тихо, а сутринта – на места с мъгли и ниска облачност. Минималните температури утре в повечето райони от страната ще бъдат от 3° до 8° , в София - около 5°, по Черноморското ни крайбрежие - от 10° до 12°, максималните - между 17° и 22°. Ще преобладава все още слънчево време. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността, но ще се задържи почти без валеж. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

По Черноморието вятърът ще бъде от изток-североизток, също умерен. Ще бъде по-често облачно и на места слабо ще превали. Вълнението на морето ще е около 3 бала, на север от нос Калиакра – временно до 4 бала, което съответства на височина на вълните до около 2,5 метра.

Добри условия и за туризъм, и за разходка в планините и утре. Денят там ще започне със слънчево време, след което облачността от запад ще започне да се увеличава. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, предимно югоизточен вятър. Минималните температури по върховете ще бъдат градус-два над нулата, максималните – около 5 - 6°.

Слънчево време ще преобладава в по-голямата част от Балканите, с изключение на западните части от полуострова, където ще е облачно и с валежи, в отделни райони - значителни и придружени от гръмотевици. В Сърбия и Румъния ще бъде много ветровито. Силни пориви на вятъра се очакват също в Европейска Русия, Украйна и Беларус, както и в прибалтийските страни, където през деня ще преобладава слънчево време. С валежи ще бъде в страните от Централна Европа.

И у нас до края на седмицата ще бъде по-често облачно, на много места с валежи. Ще бъде и ветровито. Минималните температури слабо ще се повишат, но максималните ще се понижат чувствително.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доминик Тийм ще се размине с операция на китката
Доминик Тийм ще се размине с операция на китката
Алина Кабаева поиска да разкрият действията на съдиите по художествена гимнастика от Токио
Алина Кабаева поиска да разкрият действията на съдиите по художествена гимнастика от Токио