НОВИНИ

Смениха Георгиев в НХЛ, след като допусна 3 гола за минута

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
11:38, 08.03.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Зимни
смениха георгиев нхл допусна гола минута

Питсбърг разгроми Ню Йорк Рейнджърс с 5:1 в среща от редовния сезон на Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада. Така тимът записа 9-и успех в последните си 13 мача.

Точни за "пингвините" бяха Джон Марино, Каспери Капанен, Сидни Кросби, Евгений Малкин и Зак Астън-Рийз. За Рейнджърс единственото попадение вкара Мика Зибанеяд още във втората минута..

Роденият в Русе руски вратар Александър Георгиев допусна три гола в рамките на само една минута и беше заменен в тима на столичани още в 17-ата минута, след като Кросби вкара за 3:1. Георгиев отрази три от шестте удара, отправени към него и беше заменен от американския вратар Кийт Кенкейд.

В друг двубой Вашингтон победи като гост Филаделфия с 3:1.

Александър Овечкин в 36-ата минута, Дмитрий Орлов в 40-ата и Ник Йенсен в 45-ата се разписаха за Вашингтон, а за Филаделфия попадението вкара Джоел Фарабий.

Овечкин вкара своя гол номер 714 в редовния сезон на НХЛ и заема седмо място в историята по този показател. На шеста позиция е Фил Еспозито със 717 гола, а лидер е Уейн Грецки с 894.

35-годишният руснак вкара 363-а си шайба в мач като гост и е на второ място във вечната ранглиста на лигата, а лидер е Грецки с 402.
Руският вратар на гостите Иля Самсонов отрази 36 удара.

Вашингтон е на второ място в класирането на Источната дивизияи с 32 точки от 24 мача, а Филаделфия е на четвърта позиция с 27 точки от 22 срещи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Бобоков определи като фарс започналото дело срещу него за незаконни археологически находки
Пламен Бобоков определи като фарс започналото дело срещу него за незаконни археологически находки
Образцов Юнайтед спря серията на Сити насред "Етихад"
Образцов Юнайтед спря серията на Сити насред "Етихад"