НОВИНИ

Смолян се прости с актрисата Емилия Ованесян, която загина нелепо при пожар

bnt avatar logo
от БНТ
15:45, 23.01.2024
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Днес Смолян се прости с актрисата Емилия Ованесян, която загина нелепо при пожар. Поклонението се състоя във фоайето на Родопския драматичен театър.

Десетки приятели, колеги и почитатели отдадоха последна почит пред Емилия Ованесян. Актьорите от театъра, целият състав на Фолклорен ансамбъл "Родопа", местната власт, общественици и жители на града се простиха с нея във фоайето на театъра.

На поклонението присъства и министърът на културата Кръстьо Кръстев. Кметът на Смолян Николай Мелемов ще внесе предложение в Общинския съвет зала в сградата на театъра да носи името на Емилия Ованесян.

Кръстьо Кръстев - министър на културата: "Тя е значителна част от моя живот, и като човек, и като творец. С нея започнахме, 25-27 години бяхме тук. Колко много хубави неща са минали през главата ми. И Смолян би трябвало да се гордее, че един такъв човек обрече живота си на града, един такъв творец."

Васил Читанов - актьор: "Почти всичко, което знам за театъра го знам от нея. Изключително ми е мъчно за супер нелепата ѝ смърт, която изненада всички. Не само Смолян, но според мен цяла България загуби една невероятна личност, защото Емилия беше една от малкото истински личности, които познавах, тя беше прекрасен човек. Според мен трябва да е траурен ден за цяла България."

Андриан Петров - актьор: "Това е жената, за която в пълна сила важи фразата сцената е моят дом, тук умирам мълчешком. Целият й живот е на тази сцена, един човек за който наистина театърът беше въздух, вода, живот."

Николай Мелемов - кмет на Смолян: "Заслужава почитта на цялата смолянска общественост и на всички хора, които обичат театъра и културата."

Автор и снимки: Величка Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефани Стоева и Габриела Стоева започнаха с успех на турнир по бадминтон в Индонезия
Стефани Стоева и Габриела Стоева започнаха с успех на турнир по бадминтон в Индонезия
Адриан Андреев влезе в основната схема на тенис турнира от сериите "Чалънджър" в Белгия
Адриан Андреев влезе в основната схема на тенис турнира от сериите "Чалънджър" в Белгия