НОВИНИ

Собствениците на Ливърпул продават клуба при добра оферта

собствениците ливърпул продават клуба добра оферта
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:18, 07.11.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Фенуей Спортс Груп (ФСГ) е поставил Ливърпул за продажба. ФСГ пое управлението на клуба от града на Бийтълс през 2010 година, когато закупи контролния пакет акции от Джордж Джилет и Том Хикс.

По време на тяхното ръководство, клубът назначи Юрген Клоп за треньор през 2015 г. – германският специалист изведе мърсисайдци до първа титла в историята на Висшата лига, както и до триумфи в Шампионската лига, ФА Къп, Карабао Къп и Световното клубно първенство.

Въпреки това, The Athletic предава, че ФСГ „приветства оферти“ на потенциални купувачи и „пълна презентация за продажба е била направена за заинтригуваните страни“. Освен успехите на терена при управлението на ФСГ, имаше инвестиции и на „Анфийлд“ и преместване на стойност 50 млн. паунда на новата тренировъчна база в Къркби.

Но се появиха и критики от страна на привържениците, че собствениците на „червените“ не са похарчили достатъчно в първия състав в последните няколко години. Ливърпул изпитва затруднения през този сезон във Висшата лига, печелейки едва пет от 13-те си мача до момента, и е на седем точки от четвъртия Тотнъм, въпреки че има мач по-малко от „шпорите“.

Ливърпул ще играе с актуалния носител на трофея в Шампионска лига Реал Мадрид в осминафиналите на надпреварата, стана ясно от жребия по-рано днес.

Двата отбора ще се изправят един срещу друг в повторение на финала от май тази година. През лятото на 2021 г. мърсисайдци бяха един от шестте отбора от Премиършип, който бе част от проекта за европейска Суперлига.

Протести на феновете обаче доведоха до колапс на идеята, а собственикът на Ливърпул Джон Хенри се извини впоследствие за предизвикания „смут“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стар рекорд падна на плувния турнир "Замората"
Стар рекорд падна на плувния турнир "Замората"
Виктория Томова с ново рекордно класиране в световната ранглиста при дамите
Виктория Томова с ново рекордно класиране в световната ранглиста при дамите