НОВИНИ

Спалети е новият наставник на Наполи

спалети новият наставник наполи
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:18, 29.05.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият старши треньор на Рома и Интер Лучано Спалети бе назначен за наставник на Наполи.

„Добре дошъл, Лучано, заедно ще свършим страхотна работа“, публикува в Туитър президентът на неаполитанци Аурелио Де Лаурентис.

Той наследява Дженаро Гатузо, който напусна клуба, след като „партенопеите“ не успяха да се класират за груповата фаза на Шампионска лига. Южняците завършиха на пето място в крайното класиране, на една точка зад четвъртия Ювентус, след разочароващо равенство 1:1 с Верона у дома миналия уикенд. Победа щеше да гарантира завършек в топ 4 за състава, но Наполи няма да бъде в най-престижния европейски клубен турнир за втора поредна година.

62-годишният Спалети се завръща на пейката за първи път, след като напусна Интер през 2019 – с него на треньорското кормило „нерадзурите“ участваха на два пъти в ШЛ. Той спечели две Купи на Италия и Суперкупа на страната с Рома, както и две титли на Русия и Купа по време на престоя си в Зенит Санкт Петербург.

Гатузо бе назначен за треньор на Фиорентина във вторник, по-малко от 48 часа, след като обяви, че напуска Наполи. 43-годишният бивш полузащитник на Милан и Рейнджърс, и бивш наставник на „росонерите“, наследи Карло Анчелоти през декември 2019. Гатузо изведе Наполи до първи трофей в треньорската му кариера след Купата на Италия миналия юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Царско село привлече трима футболисти
Царско село привлече трима футболисти
Димитър Димитров завърши осми във финала на земя
Димитър Димитров завърши осми във финала на земя