НОВИНИ

Спартак Плевен надви Рилски спортист в заключителните минути и остави жива интригата за втората позиция в НБЛ

спартак плевен надви рилски спортист заключителните минути остави жива интригата втората позиция нбл
bnt avatar logo
от БНТ
15:13, 14.04.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Спартак Плевен съхрани шансовете си за второто място в края на редовния сезон в Националната баскетболна лига (НБЛ), след като в среща от 30-ия кръг надигра драматично у дома състава на Рилски спортист с 85:81.

В зала "Балканстрой" двата тима ни предложиха поредния епизод от тяхното съперничество през настоящата кампания, като отново драми не липсваха, но в края радостта беше за отбора, воден от Любомир Минчев.

Двубоят стартира предпазливо и от двете страни, но след средата на откриващата четвърт домакините вдигнаха темпото, което им позволи след първите 10 минути да вземат преднина при 29:24. До почивката обаче "скиорите" съумяха почти напълно да заличат своя пасив благодарение на Чавдар Костов и Алън Арнет, които направиха така, че техният тим да изостава само с пункт преди паузата - 42:43.

Третият период от мача беше изпъстрен с чести смени на водачеството, но в неговия край спартаклии все пак успяха да се доберат до крехък аванс при 65:61. Плевенчани поддържаха своето предимство в резултата до последните три минути на срещата, когато Деян Карамфилов помогна на гостите да възстановят равенството. В заключителните 120 секунди обаче на сцената излезе Родни Първис, който първо вкара тройка, извеждайки домакините напред при 79:76, а впоследствие реализира и четири наказателни удара, с които помогна на Спартак Плевен да се върне на правилния път в родния шампионат след загубата от Балкан преди седмица.

Цветомир Чернокожев стана най-резултатен за плевенчани със своите 20 точки, а гореспоменатият Първия се включи силно от пейката със 17.

В същото време за състава на Людмил Киров резервата Джоузеф Лоусън приключи с 16 пункта, докато Алън Арнет и капитанът Чавдар Костов добавиха съответно по 13 и 12.

След тази победа Спартак Плевен вече е с баланс 21-9 и остава на третата позиция в класирането на НБЛ, като отборът вече е само на един успех зад днешния си противник, който е втори с показатели 22-8.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Трифонов: Ислямският фундаментализъм и режимът в Иран нямат място в съвременния свят
Слави Трифонов: Ислямският фундаментализъм и режимът в Иран нямат място в съвременния свят
Протест в София срещу ускоряване на големите инфраструктурни проекти
Протест в София срещу ускоряване на големите инфраструктурни проекти