НОВИНИ

Спартак Плевен удари ЦСКА като гост в НБЛ и му нанесе трето поредно поражение в първенството

bnt avatar logo
от БНТ
15:17, 24.03.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Спартак Плевен се завърна на победния път в Националната баскетболна лига (НБЛ), надигравайки в двубой от 26-ия кръг отбора на ЦСКА като гост с 82:78.

Мачът в столицата започна отлично за "синьо-белите", които поеха водачеството още в самото начало и след откриващите 10 минути си бяха осигурили аванс от 26:20. В хода на втората част баскетболистите на Любомир Минчев дори успяха за кратко да дръпнат с 12 точки при 37:25, но до почивката "червените" съкратиха част от пасива си, за да се оттеглят при изоставане от 42:47.

След подновяването на играта плевенчани, водени от Брайънт Томас и Талиб Занна, вдигнаха оборотите, което им позволи да стигнат до най-голямата си преднина от началото на срещата при 68:54, а след размяна на кошове разликата от 14 точки се запази преди старта на заключителния период. В последните 10 минути "армейците" показаха, че не са се предали и постепенно намалиха изоставането, доближавайки се само на точка при 74:75. В края обаче Станимир Маринов вкара важна стрелба, а Родни Първис беше точен от наказателната линия, за да донесат спокойствие в редиците на спартаклии по пътя им към крайния успех.

Талиб Занна стана най-резултатен за гостите със своите 26 точки, а Брайнът Томас и Николай Стоянов приклюиха съответно с по 15 и 10.

За ЦСКА Венцислав Петков завърши с 25 пункта, докато Георги Боянов и Александър Радукич вкараха по 13, но въпреки това тимът на Росен Барчовски допусна трето поредно поражение в мачовете от Първата шестица в НБЛ.

В класирането Спартак Плевен заема трето място с баланс 19-7, "червените" пък са на пета позиция с показатели 13-12.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топлото време напълни плажа в Бургас (СНИМКИ)
Топлото време напълни плажа в Бургас (СНИМКИ)
Музеят „Гутенберг“ в Германия дигитализира две исторически Библии
Музеят „Гутенберг“ в Германия дигитализира две исторически Библии