НОВИНИ

Срещата Путин - Си Дзинпин: Какво говори езикът на тялото?

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
15:54, 22.03.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Русия
путин обсъдят плана пекин решаването конфликта украйна
Слушай новината

Срещата Путин - Си беше следена до всеки детайл. Експерти по езика на тялото коментират, че двамата са изглеждали отпуснати и спокойни, но жестовете им говорят, че именно китайският лидер контролира ситуацията.

"Путин мърда нервно ръка, но като цяло е отпуснат, много неуловимо е стиснал стола с дясната ръка, виждаме и характерните за него движения на краката, докато седи. А Си Дзинпин е завършен държавник. Излъчва тежест, има безупречен контакт с очите, гледа към Путин като към по-малък брат, като на младши партньор", каза Карън Лион - експерт по език на тялото.

Китайският президент Си Дзинпин си тръгна от Москва

Си Дзинпин и Владимир Путин обсъдиха мирния план на Китай от 12 точки, който предвижда запазване суверенитета на двете страни, но не изисква изтегляне на руските сили от Украйна. След разговорите Путин заяви, че планът може да е основа за решаване на кризата в Украйна, но когато западът и Киев са готови за това. Изказванията от Москва бяха поставени под съмнение в Белия дом във Вашингтон. Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби заяви, че ролята на Китай за конфликта в Украйна в никакъв случай не е неутрална и няма сигнал за дипломатически пробив за войната.

Путин: Китайският мирен план може да е основа за решение на кризата с Украйна

Си Дзинпин искаше да покаже с тази визита, че е миротворец, който задълбочава икономическите връзки с най-близкия си съюзник. Но това, което е ясно засега е, че "той не пести подкрепата си за Путин", коментира френският вестник "Фигаро".

Снимки: БГНЕС

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъденият за убийството на Стоян Балтов иска да излезе предсрочно от затвора
Осъденият за убийството на Стоян Балтов иска да излезе предсрочно от затвора
Месут Йозил обяви края на кариерата си
Месут Йозил обяви края на кариерата си