НОВИНИ

Стана ясен жребият за Световното клубно първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:51, 29.11.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
стана ясен жребият световното клубно първенство
Слушай новината

Днес в Цюрих беше изтеглен жребият за Световното клубно първенство по футбол, което ще се проведе в Обединените Арбаски Емирства (ОАЕ) в първите дни на месец февруари 2022 година.

Първоначално, шампионатът трябваше да се състои в Япония в началото на месец декември 2021 година, но ситуацията с COVID-19 в страната на изгряващото слънце принуди японците да се откажат от домакинството си.

Преди малко повече от месец ФИФА взе решение турнирът да се проведе в началото на месец февруари 2022 година, а за домакин беше определен ОАЕ.

В турнира участие ще вземат носителят на Шампионската лига Челси и Палмейрас, който преди два дни вдигна за втора поредна година трофея в Копа Либертадорес. Според регламента, тези два отбора ще започнат директно от 1/2-финалите на надпреварата.

Първият кръг на турнира пък ще ни предложи една единствена среща между отборите на Оукланд Сити, който беше избран да представлява зона "Океания" и Ал Джазира, който пък ще участва по право като домакин.

Победителят от този сблъсък ще срещне във втория кръг носителят на Азиатската шампионска лига - Ал Хилал в спор за това кой да бъде съперник на Челси в 1/2-финала.

Съперникът на Палмейрас пък ще бъде определен в мача между шампионите на зона Африка и зона КОНКАКАФ - Ал Ахли и Монтерей.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лошото време отне живота на четирима души в Истанбул (ВИДЕО)
Лошото време отне живота на четирима души в Истанбул (ВИДЕО)
Пенсионира се главният оператор на БНТ Николай Петров
Пенсионира се главният оператор на БНТ Николай Петров