НОВИНИ

Стотици миряни се помолиха за здравето на патриарх Неофит

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
19:19, 03.12.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

България в обща молитва за здравето на българския патриарх. Храмовете в цялата страна събраха стотици миряни, който се помолиха за скорошното оздравяване на Неофит. Негово Светейшество продължава да се лекува във ВМА от белодробно заболяване. От Светия Синод вече обявиха, че неговото състояние се подобрява.

По време на неделната литургия в храмовете в страната, свещеници и миряни отправиха своите молитви за скорошно изцеление и оздравяване на българския патриарх Неофит. В храм "Св. Неделя" в столицата вярващите се помолиха Негово Светейшество скоро отново да е в състояние да продължи своето служение.

"Молим се за неговото изцеление - да се оправи, за да може отново да е функционален като глава на нашата църква, защото духовността е много важна за нашия народ".

Премиерът Николай Денков също се присъедини към призива за молитви. Той посочи, че Негово Светейшество е духовен водач на църквата, която е високо уважавана в държавата. Премиерът се уповава на съобщенията за подобряващото се здравословно състояние на българския патриарх.

Патриарх Неофит се лекува във Военномедицинска академия заради белодробно заболяване. Миряните от варненските храмове горещо се помолиха за възстановяването и скорошното му изписване.

"Бог да посети нашия Светейши патриарх със своята щедрост и милост да му вдъхне здраве, да го вдигне от болничното легло и да продължи своето служение".

По информация на Светия Синод здравословното състояние на Негово Светейшество се подобрява. Надеждите са патриарха да посрещне Рождество Христово с останалите духовници и вярващите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават интензивните въздушни удари срещу Газа
Продължават интензивните въздушни удари срещу Газа
Бетис се спъна в Алмерия, но продължава да е без загуба
Бетис се спъна в Алмерия, но продължава да е без загуба