НОВИНИ

Тулуза победи Ливърпул под арбитража на Георги Кабаков

Георги Кабаков отмени гол на мърсисайдци в 97-ата минута

Милен Костов
от Милен Костов
21:43, 09.11.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Лига Европа
Тулуза
Снимка: БТА
Слушай новината

Тулуза победи Ливърпул с 3:2 в мач от 4-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Георги Кабаков отмени попадение на мърсисайдци в 97-ата минута.

Помощници на Георги Кабаков бяха обичайните хора от екипа му – Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а Никола Попов бе четвърти съдия.

Още в началото на двубоя на Общинския стадион в Тулуза мърсисайдци имаха добра възможност да поведат, но Джо Гомес стреля в напречната греда.

Към края на първото полувреме домакините се възползваха от грешка в противниковата отбраха и откриха резултата. Арон Дьонум отне топката от краката на Костас Тсимикас, проби в наказателното поле и стреля за 1:0.

След почивката възпитаниците на Карлес Мартинес удвоиха преднината си. Тайс Далинга отправи плътен удар в далечния ъгъл на противниковата врата. Арон Дьонум изпрати топката в противниковата 10 минути по-късно, но голът му не бе зачетен поради засада.

В 74-ата минута гостите намалиха изоставането си в резултата след автогол на Кристиан Касерес. В ответната атака обаче домакините възобновиха аванса си от два гола. Франк Магри засече подаване по земя на задна греда с удар от движение.

Играчите на Югрен Клоп не се предадоха и стигнаха до нов гол. Резервата Диого Жота стреля по земя с левия крак след пробив в наказателното поле.

Дълбоко в добавеното време гол на резервата Джаръл Куанса бе отменено заради игра с ръка на Алексис Макалистър в хода на атаката. Драгомир Драганов преразгледа ситуацията с помощта на ВАР и накара Георги Кабаков лично да преразгледа положението.

Лъвърпул запазва челната позиция в класирането с актив от 9 точки. Тулуза заема второто място със 7 пункта.

В друг мач от групата ЛАСК победи Роян Юнион с 3:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две жертви на самолетна катастрофа край Крит
Две жертви на самолетна катастрофа край Крит
Кирил Десподов асистира за първия гол на ПАОК при ремито с Абърдийн
Кирил Десподов асистира за първия гол на ПАОК при ремито с Абърдийн