НОВИНИ

Тунчев: Недоволство имаше, защото нямаше феърплей

Александър Тунчев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:58, 16.05.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Футбол
Слушай новината

Старши треньорът на Локомотив Пд Александър Тунчев не е толкова голям оптимист като собственика Христо Крушарски, че клубът непременно ще спечели титлата през следващия сезон. Наставникът се включи в предаването „Арена спорт“ по БНТ, в което разкри, че треньорската работа му коства много безсънни нощи.

Локомотив Пд направи сериозна крачка към сребърните медали, след като победи с 2:0 ЦСКА в мач от първата шестица на efbet Лига.

Тунчев сподели мнението си около проблема с присъдената служебна победа на ЦСКА, а след това и решението на БФС да върне мача между "червените" и ЦСКА 1948 все пак да се играе.

„От една страна, когато съдията не е видял, ВАР ще е от полза, но от друга страна и от гледна точка на емоцията има логика – да не се накъсва толкова играта. Вчера имахме разговор с Христо Крушарски, той влезе след мача да поздрави момчетата, успя да ги успокои, че всичко ще е наред в клуба, както е било досега“, коментира Александър Тунчев.

Колкото до отменения мач с ЦСКА 1948, а след това и върнатия за изиграване двубой на прекия съперник за второто място ЦСКА, треньорът сподели: „Недоволство имаше, защото нямаше феърплей. Независимо какво решение бяха взели, ние щяхме да се борим до края. Не мисля, че аз съм човекът, който да коментира решенията на БФС, има си хора и органи. Не беше приятно това, което се случи. Всеки от нас иска срещите да се решават на терена.“

„Не е лесно да си треньор, отговорността е много голяма, имаме доста безсънни нощи, тепърва прохождам и не е лесно, но имам страхотни помощници, които ми помагат и ме подкрепят много. Буквално денонощно сме заедно.“

„Нашият президент е колоритен човек, има време за шампионската титла, според мен. Трябва да имаме вариативност, за да можем да се борим за първото място. Вдигнахме нивото, но догодина ще е още по-труден сезон“, завърши Александър Тунчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Японците не искат олимпийски игри
Японците не искат олимпийски игри
Бойчо Величков: Държавата ще ни подпомогне за осветлението на стадиона
Бойчо Величков: Държавата ще ни подпомогне за осветлението на стадиона