НОВИНИ

В групи "А", "C" и "D" в Шампионската лига вече всичко е ясно, но в "В" ще има драма до последно (ОБЗОР)

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:31, 25.11.2021
Чете се за: 04:42 мин.
Спорт
групи шампионската лига вече всичко ясно драма последно обзор
Слушай новината

Манчестър Сити, ПСЖ, Спортинг (Лисабон), Реал (Мадрид) и Интер станаха поредните пет отбора, които си гарантираха мястото в 1/8-финалите на Шампионската лига след изиграването на срещите от предпоследния кръг в групи "А", "В", "С" и "D".

В група "А" изявените фаворити в лицето на Манчестър Сити и ПСЖ се изправиха един срещу друг на стадион "Етихад" в Англия. "Гражданите" осъществиха обрат, за да стигнат до успеха с 2:1, който им гарантира и спечелването на групата.

За радост на ПСЖ пък в другия мач от потока РБ Лайпциг разби с 4:0 като гост белгийския Брюж, което автоматично прати Меси и компания към 1/8-финалите. Победата върна още "биковете" в битката за третото място, което дава право на участие в Лига Европа през пролетта.

В последния кръг след две седмици Манчестър Сити ще пътува до Германия за среща с РБ Лайпциг, докато ПСЖ приема на "Парк Де Пренс" тима на Брюж.

В група "В" Ливърпул продължава с безгрешния си ход, като този път жертва на момчетата на Юрген Клоп стана тимът на Порто. Шесткратните носители на "Ушатата" спечелиха с 2:0, а головете реализираха Тиаго Алкантара и Мохамед Салах.

Драмата в тази група обаче беше в другия мач, в който Милан надви с минималното 1:0 като гост Атлетико (Мадрид) с 1:0 в гол в 87-та минута на дебютанта в турнира Жуниор Месиас. По този начин "росонерите" не просто се спасиха от отпадане, а завързаха още повече битката за 2-то място. В момента те се намират на 3-та позиция с 4 точки, колкото имат и "дюшекчиите", докато вторият Порто е само с пункт повече.

Кой ще заеме второто място в тази група, ще стане ясно след решителните битки на 7 декември, когато Порто е домакин на Атлетико (Мадрид), а Милан приема Ливърпул.

В група "С" Аякс продължи с победите, обръщайки от 0:1 до 2:1 турския Бешикташ. И двете попадения за успеха реализира Себастиан Алер, който вече има 9 гола от началото на турнира, с което изравни по този показател Роберт Левандовски. Котдивоарецът също така се превърна във футболиста, който най-бързо достига е реализирал първите си 9 попадения в Шампионската лига.

Междувременно, Спортинг (Лисабон) поднесе една от изненадите до момента в надпреварата, печелейки с 3:0 домакинството си на Борусия (Дортмунд). Два гола на Педро Гонсалвеш и един на Педро Поро пратиха изпратиха "лъвовете" към 1/8-финалите, тъй като преди последния кръг те имат аванс от 3 точки пред Дортмунд, както и по-добри показатели в преките двубои срещу тях.

Така, в последните мачове, които са без значение, категоричният победител в групата Аякс приема своя подгласник Спортинг (Лисабон), докато 3-ят Борусия (Дортмунд) е домакин на Бешикташ.

В група "D" Интер най-после намери верния път към 1/8-финалите след няколко неуспеха в последните години. "Нерадзурите" спечелиха с 2:0 домакинствотото си на Шахтьор (Донецк) с два гола на опитния Един Джеко.

Малко по-късно пък Реал (Мадрид) взе реванш за домакинската загуба от Шериф (Тираспол), побеждавайки молдовския шампион с 3:0. Точни за успеха бяха Дейвид Алаба, Тони Кроос и Карим Бензема, като по този начин и "Кралския клуб" си гарантира място във фазата на елиминациите.

В последния кръг Реал и Интер ще се срещнат в Мадрид в директен спор за първото място в групата, докато Шериф, който не може да бъде изместен от 3-та позиция, ще пътува до Украйна за мач срещу Шахтьор (Донецк).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2569 са новите случаи на коронавирус
2569 са новите случаи на коронавирус
Уволнени са двама митничари от РСМ, допуснали изгорелия автобус у нас без разрешително
Уволнени са двама митничари от РСМ, допуснали изгорелия автобус у нас без разрешително