НОВИНИ

Валежи и гръмотевици в Югозападна България днес

валежи гръмотвевици югозападна българия
bnt avatar logo
от БНТ
07:01, 21.08.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес слабо ще се повишат и в повечето райони ще са от 28° до 33°. След обяд повече облаци и превалявания, придружени от гръмотевици, ще има за пореден ден в Югозападна България, докато в останалата част от страната ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

На морския бряг ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 26° до 29°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънчево ще бъде и в планините, с изключение на масивите от Югозападна България, където облачността ще е значителна, с валежи и гръмотевици, по-съществени в следобедните часове. Ще духа умерен северен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 15°.

И в близките дни ще преобладава слънчево време, а вероятността за валежи е малка. Температурите ще продължат бавно да се повишават и във вторник максималните ще са между 31° и 36°. Ново захлаждане, валежи и гръмотевични бури се очакват в сряда, главно в западната половина от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1368 са новите случаи на COVID-19 у нас
1368 са новите случаи на COVID-19 у нас
Полша оглави групата на българките на ЕвроВолей в Пловдив
Полша оглави групата на българките на ЕвроВолей в Пловдив