НОВИНИ

"Възраждане" внасят декларация за осъждането на езика на омразата от Скопие

Николай Минков
от Николай Минков
10:03, 20.09.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
възраждане внасят декларация осъждането езика омразата скопие
Снимка: БТА
Слушай новината

Партия "Възраждане" ще внесе в парламента проект на декларация, която осъжда възраждането на език на омразата от официално Скопие. Това заяви Костадин Костадинов по повод поредните обиди от вицепремиера Александър Николоски по адрес на български политици. Тъй като 50-ият парламент е в края си, ще се наложи свикване на извънредно заседание, тъй като декларацията трябва да мине първо през външна комисия.

"Ние имаме договор за добросъседство и той откровено се нарушава. Осъзнаваме, че това е политика на съзнателно търсене на провокации, които МС отиграва учудващо добре. НС трябва да се произнесе умерено и дипломатично, без да им влизаме в тона. Тъй като комисията по външна политика не се е събирала, ще внесем искане за извънредно заседание на НС и още днес ще го внесем", каза Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане".

Костадин Костадинов обвини ПП-ДБ, че са влезли в комбинация с Пеевски, защото вчера при гласуването за освобождаване на Антон Славчев от поста временен председател на Антикорупцонната комисия знакови лица от ПП-ДБ не са присъствали в залата.

"Видяхме как всъщност предложеното и подкрепено от нас предложение за освобождаване на Антон Славчев не мина за 2 гласа, а от ПП-ДБ липсваха 4 човека. Дори един от вносителите - Кирил Петков отсъстваше. Попитах Асен Василев, защо Кирил Петков го няма и защо, след като са такива борци срещу Пеевски, бившият премиер и вносител липсва в зала. Отговор не получихме. Очевидно ПП-ДБ са се превърнали в последните дни на парламента в опит предизборно да изперат контакта с Пеевски. Това обаче е пълно обслужване, изпиране на Пеевски, в резултат на което те заприличаха на мръсен парцал", заяви Костадинов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голямо количество радиоактивен метал беше открито при спецоперация в Пловдивско (СНИМКИ)
Голямо количество радиоактивен метал беше открито при спецоперация в Пловдивско (СНИМКИ)
Цанко Цанков преплува над 120 километра в река Дунав без прекъсване
Цанко Цанков преплува над 120 километра в река Дунав без прекъсване